Aktualno
StoryEditor

SAP Hrvatska ostvario rast prihoda od 35 posto

21. Veljača 2018.

Na godišnjoj konferenciji za medije tvrtka SAP Hrvatska u srijedu je predstavila poslovne rezultate za 2017. godinu, kao i planove i projekte za 2018.

Sonja Popović, direktorica SAP-a Hrvatska kazala je da SAP godišnje dostiže zadane ciljeve na globalnoj razini. Ostvaren je rast prihoda u Hrvatskoj za 35 posto u odnosu na godinu ranije.

- Ostvarili smo 3,7 milijarde eura na uslugama clouda, 4,7 milijardi eura na softverima, dok smo 23,46 milijardi eura ostvarili na globalnoj razini, ustvrdila je Popović te dodala kako je SAP postao jedan od vodećih globalnih pružatelja cloud usluga. Naglasila je kako se promijenila percepcija klijenata i partnera te kako je digitalna transformacija sve prisutnija.

- Nužne su promjene u javnom sektoru kako bi bili konkurentni. Digitalna transformacija neophodna je za promjene u društvu, a SAP je spreman sa svojim rješenjima, istaknula je Popović.

>>>SAP kupuje ‘carstvo korisničkih profila’ Gigyju

Podaci za  cijelu 2017. godinu otkrivaju kako su se na globalnoj razini, cloud pretplate i prateći prihodi povećali za čak 26 posto te su dosegnuli 3,7 milijardi eura (IFRS), dok je prihod od softvera iznosio 4,87 milijarde eura. Prihod od održavanja povećao se na 63 posto ukupnog prihoda, koji je dosegao 23,46 milijardi eura. Tvrtka za proizvodnju poslovnog softvera sa sjedištem u Njemačkoj postala je jedan od vodećih pružatelja rješenja cloud s oko 150 milijuna pretplatnika na svoja rješenja diljem svijeta.

- U Hrvatskoj je zabilježen rast prihoda od 35 posto, od toga prodaja za cloud rješenja iznose 70 posto, dok su prihodi konzultantskih usluga porasli za 150 posto u odnosu na godinu ranije, izjavila je direktorica SAP- a Hrvatska te se zahvalila partnerima uz čiji doprinos su zabilježeni ovi uspjesi.

Iz Orbico Grupe: Transformirali smo tržište SAP- ovim rješenjima

Posebna zahvala pripala je Orbico grupi, čiji su predstavnici sudjelovali na konferenciji. Romina Orešković iz Orbico Grupe izjavila je kako su im SAP- ova rješenja pomogla da budu fleksibilniji na tržištu.

>>>‘Inovacija – snaga promjene’: Održan SAP Forumu Zagreb 2017

- SAP nam je uvelike pomogao. Primjerice u Poljskoj gdje imamo dvije kompanije, zbog SAP-ovih usluga smo puno fleksibilniji i pokretljiviji, rekla je Orešković te dodala kako su prije dvije godine krenuli u transformaciju na tržištu te da se SAP pokazao kao najjeftinije rješenje.

Student Matej Pavić pobjednik natjecanja InnovMatch

Uz rast poslovnih rezultata, širi se i SAP-ova partnerska zajednica, kao i suradnja s fakultetima i naprednim startupovima, od kojih je i Effipoint Team, pobjednik u finalu lanjskog međunarodnog natjecanja InnovMatch, kojeg je SAP organizirao u Pragu, ustvrdila je Popović te dodala kako je SAP u Hrvatskoj prošle godine zaposlio 6 novih ljudi te ih je sada ukupno 22.

>>>SAP povećao prihode i dobit u 2017. zahvaljujući uslugama u oblaku

Predstavnici tog tima, uključujući i osječkog studenta Mateja Pavića, osmislili su na SAP-ovoj platformi rješenje za potrebe transporta i logistike Atlantic Grupe.

Na kraju konferencije Popović je najavila da će SAP-ova godišnja konferencija SAP Forum ove godine promijeniti naziv u SAP Now i održati se u tradicionalnom terminu u lipnju.

26. travanj 2024 23:07