Aktualno
StoryEditor

SAS Analytics Day: Pogledajte sedam faktora uspjeha Miroslava Ćire Blaževića

15. Svibanj 2019.

Konferencija SAS Analytics Day se nastavila u nešto ležernijem tonu kada je na pozornicu stupio trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević koji je održao prezentaciju na temu ‘Sedam faktora uspjeha‘.

- Sedam je neminovnih faktora koje morate respektirati kako bi egzistirali – započeo je Ćiro, pa nastavio:

- Moj prvi faktor u formuli uspjeha je talent. To je nadarenost za nešto. Ja za svoju prvu profesiju nisam imao talent. Ta profesija je bila svećenik. Roditelji su me poslali u samostan, ali kada me časna prvi put presvlačila, dogodilo se nešto – kazao je Ćiro i nasmijao sve prisutne. Tada je kaže, shvatio da on nije za svećenika i ta epizoda je završila i prije nego je počela.

Pričao je Ćiro o svemu po malo, vraćao se na temu, pa opet odlazio i nasmijavao. Kazao je kako je izrazito bitno prepoznati i pogoditi djelatnost za koju imate afinitet jer ako se to ne dogodit, to može biti ‘fatalna‘ pogreška.

- Talent je samo jedan uvjet, ali badava ti on ako nemaš motiv. Motiv je egzistencijalni faktor – kazao je Ćiro.

U poslovnom svijetu je bitno da te traže kazao je Ćiro prisjećajući se svojih trenerskih dana.

- Ova moja formula nije izmišljena, ona je stvorena na račun moga iskustva, a najveća moja referenca je da s istom ženom živim već 50 godina. Pa tko to danas može – upitao se Ćiro.

Kao treći faktor Ćiro je naveo karakter.

- Netko ga ima, netko ne – započeo je Ćiro pa nastavio:

- Ja sam kao trener znao transformirati melankoliju u jedan beskrupulozni karakter. Kada je veliki motiv manifestira se karakter.

Četvrti faktor je inteligencija.

- To je adaptacija na situaciju koja se manifestira ispred nas – kazao je Ćiro. Za peti faktor je kazao kako je to rad i to permanentni rad, šesti ambijent i zadnji sedmi – sreća.

- Jebote sreća! Sreća je fenomen i ona ne stoji na mjestu. Ona obilazi, a ako si sve ove faktore ispunio ti hvataš sreću jer si spreman, ona neće doći frajeru koji pije kavu i čeka loto dobitak. Sreća nije privilegija već fenomen koji moraš zaslužiti – zaključio je naš najslavniji trener i izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

27. travanj 2024 02:34