Aktualno
StoryEditor

Savjetnički tim u Agrokoru koštat će puno više od procijenjenih pola milijarde kuna

12. Rujan 2018.

Troškovi savjetnika angažiranih u postupku izvanredne uprave u Agrokoru, od 1. travnja prošle godine do kraja srpnja ove godine bili su 525,77 milijuna kuna, veći od procijenjenih na početku postupka, piše Novi list.

Bivši izvanredni povjerenik Ante Ramljak tvrdio je da će trošak savjetnika biti od 58 do 69 milijuna eura, tj. oko 517 milijuna kuna, no on je također tvrdio da će postupak završiti do ljeta, a čini se da će izvanredna uprava u Agrokoru biti do travnja ili lipnja 2019.

>>>Agrokor predlaže odbijanje svih žalbi na rješenje o nagodbi

Još uvijek nije objavljeno koliko je pojedinačno svaka konzultantska tvrtka zaradila. U izvješću je Agrokorova uprava istaknula da je u prvih sedam mjeseci ove godine 16 kompanija, u tri glavne divizije, ostvarilo prihode od 13,46 milijardi kuna što je šest posto manje od plana, ali je dobit prije oporezivanja 1,1 milijardu kuna i za 20,7 milijuna kuna je veća od plana.

Tih 16 tvrtki ostvarile su u prvih sedam mjeseci prihod koji je za 1,9 milijardi kuna manji nego u istom razdoblju prošle godine.

Prihodi pojedinačnih kompanija u Hrvatskoj manji su od nekoliko desetaka do najviše 200 milijuna kuna, ali u konačnici je njihov ukupni prihod manji za gotovo dvije milijarde kuna.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 02:16