Aktualno
StoryEditor

Sporazum HKZP i OiV: 25 milijuna kuna za zajedničku izgradnju višenamjenskog objekta u Konavlima

05. Ožujak 2018.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) i tvrtka Odašiljači i veze (OiV) potpisale su u ponedjeljak sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svrhu zajedničke izgradnje i uporabe višenamjenskog infrastrukturnog objekta na lokaciji Ilin Vrh u Konavlima, investicije vrijedne 25 milijuna kuna, izvijestili su iz HKZP-a i OiV-a.

Potpisan je i predugovor o osnivanju prava građenja sa župom Gospe Karmelske, kao vlasnika zemljišta na kojem je planirana gradnja.

>>>Telekomi žale zbog odljeva potplaćenih, nastavljaju s investicijama i očekuju smanjenje nameta

Sporazum su potpisali direktor HKZP Vlado Bagarić i član Uprave - direktor Odašiljača i veza Mate Botica, a predugovor o osnivanju prava građenja potpisan je s don Tihomirom Šakotom, župnikom župe Gospe Karmelske.

HKZP i OiV su, radi podizanja kvalitete usluga koje pružaju, pokrenuli realizaciju izgradnje višenamjenskog antenskog stupa i pratećih objekata za smještaj sustava nadzora zračne plovidbe s pripadajućom telekomunikacijskom opremom i smještaj elektroničke komunikacijske opreme za pružanje elektroničkih komunikacijskih usluga na lokaciji Ilin Vrh u Konavlima, navodi se u priopćenju.

Potpisivanjem dokumentacije ostvareni su uvjeti za pokretanje daljnje procedure izgradnje, od projektiranja, ishođenja potrebnih dozvola i izgradnje zajedničkog objekta.

- Realizacija 25 milijuna kuna procijenjene vrijednosti investicije planirana je u 2018. i 2019., kada je u planu i puštanje izgrađenog objekta u funkciju, navodi se u priopćenju.

>>>OiV otvorio novouređenu poslovnu zgradu i predstavio planove

HKZP i OiV su trgovačka društva od strateškog interesa i u stopostotnom državnom vlasništvu, a rad na ovom zajedničkom projektu primjer je odlične suradnje dviju državnih tvrtki, ističu u priopćenju.

HKZP, uz usluge kontrole zračnog prometa, pruža i usluge komunikacije, navigacije i radarskog nadzora, zrakoplovnog informiranja i zrakoplovne meteorologije poštujući visoki stupanj sigurnosti zračnog prometa.

OiV-ova djelatnost je prijenos i odašiljanje radijskih i televizijskih programa za račun drugih putem elektroničke komunikacijske infrastrukture.

27. travanj 2024 03:55