Aktualno
StoryEditor

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak u petak na Markovu trgu

21. Veljača 2018.

Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak najavio je da će u petak, 23. veljače, na Markovu trgu održati mirni prosvjed protiv najavljenog gašenja proizvodnje u postrojenju FCC u Sisku i otpuštanja 40 radnika, što je protumačeno kao početak zatvaranja sisačke Rafinerije.

>>>Predsjednica: Zatvaranje Rafinerije ‘katastrofa za Sisak’

Na prosvjedu ćemo tražiti moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica Ine od MOL-a.

"U Vladi nas nitko ne želi saslušati, a moramo im objasniti što taj pogon znači za Rafineriju i što se krije iza odluke MOL-a. Izjave ministra Ćorića i premijera Plenkovića pokazuju da ne razumiju posljedice koje će takva odluka izazvati", rekao je koordinator rafinerijskog Stožera Predrag Sekulić.

>>>Prva reakcija radnika Rafinerije: Ipak nas zatvaraju

Na prosvjedu ćemo tražiti moratorij na sve poslovne odluke Uprave Ine do završetka pregovora oko otkupa dionica Ine od MOL-a. Ostaje i naš zahtjev premijeru Plenkoviću da nas primi kako bismo ga iz prve ruke obavijestili o stvarnom stanju u rafineriji i stvarnim posljedicama gašenja postrojenja FCC-a u Sisku. Zahtijevat ćemo da se Vlada izjasni o trenutnim aktivnostima u Ini i sisačkoj rafineriji, kaže Sekulić.

>>>Z. Marić: Vlada će skrbiti za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u sisačkoj rafineriji

Najavio je da će prosvjed na Markovu trgu početi točno u podne, a prosvjednici će se okupiti na Trgu bana Jelačića u 11,15 sati. Autobusi s prosvjednicima iz Siska kreću u 9 sati ispred glavne porte rafinerije, bez obzira na vremenske uvjete.

18. travanj 2024 19:40