Aktualno
StoryEditor

Studenti Ekonomskog fakulteta osvojili medalje na međunarodnom natjecanju u Moskvi

31. Ožujak 2018.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu početkom veljače imali su priliku predstavljati svoj Fakultet na međunarodnom studentskom natjecanju - Univerzijada iz menadžmenta, međunarodnog poslovanja i poduzetništva (International Universiade in Management, International Business and Entrepreneurship) na kojemu su ostvarili izniman uspjeh.

Na Univerzijadi, koju je organiziralo državno sveučilište Lomonosov u Moskvi, sudjelovalo je stotinjak studenata iz cijeloga svijeta, a EFZG su predstavljali Lorena Bartolčić, Michael Tomislav Breyer, Vedran Brozović, Matej Findri, Filip Hrastić, Danijel Jajetić i Marinela Žugaj pod vodstvom doc. dr. sc. Rebeke Danijele Vlahov.

>>>Zagreb 360 Gaming: Ambiciozni projekt studenta zagrebačkog PMF-a

Natjecanje se odvijalo u dvije etape – individualno testiranje znanja iz menadžmenta, međunarodnog poslovanja, poduzetništva i engleskoga jezika te 12-satni timski rad na studiji slučaja L‘Oréal.

U individalnoj kategoriji hrvatski su studenti osvojili pobjednička mjesta s više od 95% riješenog testa iz engleskoga jezika (Matej Findri, Daniel Jajetić i Filip Hrastić) i oba testa skupno (Vedran Brozović i Marinela Žugaj). U timskoj kategoriji – Daniel Jajetić, Vedran Brozović, Marinela Žugaj i Lorena Bartolčić osvojili su nagradu kao najaktivniji sudionici, dok je Michael Tomislav Breyer sa svojim timom odnio pobjedu u rješavanju studije slučaja.

>>>Otvorene prijave za studentske stručne prakse Erste banke Generalna proba i IT lab

Lorena Bartolčić je osvojila i drugo mjesto ukupno na Univerzijadi. Nakon povratka u Hrvatsku studente su ugostili dekan prof. dr. sc. Lajoš Žager i prodekani prof. dr. sc. Jurica Pavičić i doc. dr. sc. Božidar Jaković, koji su im uputili čestitku na ovom velikom uspjehu i s njima porazgovarali o dojmovima s održanog natjecanja.

- Uvijek mi je drago sudjelovati na međunarodnim školama, radionicama i natjecanjima jer imam priliku usporediti svoje iskustvo sa studentima iz cijeloga svijeta. Tako mogu naučiti mnogo od kolega s drugih sveučilišta, ali u isto vrijeme učvrstiti uvjerenje u vlastito znanje. Posebno sam ponosan na naš uspjeh na Univerzijadi u Moskvi jer se time dokazuje da su najbolji studenti EFZG-a ujedno i najbolji studenti u Europi i svijetu, istaknuo je student Vedran Brozović.

25. travanj 2024 16:38