Aktualno
StoryEditor

Sva bijeda hrvatskoga visokog školstva

22. Rujan 2018.

Ovotjedni okrugli stol o Bolonjskom procesu pokazao je svu bijedu hrvatskog visokog školstva. Studenti žele vidjeti napredak u predavaonicama (a ne vide ga), visokoškolski sindikalac Vilim Ribić žali se na previše dodatnog administriranja koje nije plaćeno, a ministrica Blaženka Divjak htjela bi veća izdvajanja po studentu, ne vodeći računa o katastrofalnom stanju koje je uzrokovano i neefikasnim trošenjem postojećeg budžeta.

>>>Radeka: Gospodarstvo je izašlo iz krize, upravljanje sustavom znanosti i visokog obrazovanja nije

Hrvatska sveučilišta su na začelju svih lista kvaliteta, ali zato imamo inflaciju visokih učilišta. Kvalitetom studija nezadovoljno je čak 49 posto studenata. Njih 43 posto smatra da ih fakulteti dobro pripremaju za nacionalno tržište rada, a tek svaki četvrti student smatra da ga fakultet dobro priprema za konkurenciju na međunarodnom tržištu. To je možda jedina svijetla točka u cijeloj priči. Naime, koliko bi diplomanada već zbrisalo van da ih fakulteti bolje pripremaju?


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

25. travanj 2024 07:58