Aktualno
StoryEditor

Svjetski mediji: C_Two glavna zvijezda ženevskog autosalona

07. Ožujak 2018.

Električni hiperautomobil C_Two, koji je u ponedjeljak u Ženevi na najprestižnijem europskom autosalonu predstavio Mate Rimac, s velikom su pozornošću popratili i svjetski mediji.

Top Gear naziva C_Two "zastrašujuće pametnim", aludirajući na činjenicu da može prepoznati lice i raspoloženje vozača, te navodi kako mu je za ubrzanje do 160 km/h potrebno samo 4,3 sekunde, što ga smješta u društvo najbržih hiperautomobila danas.

>>>VIDEO: Stiže Rimac Concept Two – električna ergela od 1914 konja s aktivnim ‘krilima’

Oduševljenje ne skrivaju ni novinari Digital Trendsa koji ga opisuju kao "munju s 1914 konjskih snaga", ističući i kako je samo "jedno punjenje" dovoljno da prijeđete čak 650 kilometara, skoro dvostruko više od sličnih "jurilica".

Jalopnik je otišao još dalje pa u naslovu navodi kako je Rimac svijetu pokazao "polusamostalno čudovište" čija je snaga skoro dvostruko veća od one prethodnika Concept One.

>>>VIDEO/FOTO: Današnji Rimac Concept Two nadjačao sutrašnji Teslin Roadster

Britanski portal Evo ističe da je u pitanju jedan od tehnološki najnaprednijih superautomobila, dok ga je australski NEWS.com.au opisao kao "suludo brzog" i izdvaja kao najveću atrakciju ženevskog sajma.

Najduhovitiji je svakako izvještaj The Vergea u kojem, među ostalim, stoji kako će "C_Two dosegnuti brzinu od 96 km/h prije nego što pročitate ovaj naslov".

Inače, Rimac je u ponedjeljak najavio da će proizvesti 150 ovakvih automobila, i to u Hrvatskoj, a početna cijena bit će 1,7 milijuna eura.

Ponovimo i da automobil ima četiri električna motora, po jedan za svaki kotač, i koristi dvobrzinski mjenjač s dvije spojke na stražnjoj, odnosno jednobrzinski na prednjoj strani.

24. travanj 2024 01:14