Aktualno
StoryEditor

Taksisti: Brzi rast segmenta korporativnog prijevoza

03. Prosinac 2017.

Osim što se zagrebačke taksi- službe žestoko bore za obične korisnike, u posljednje su vrijeme bitku prenijele i na segment korporativnog prijevoza. Riječ je o ugovorima koje taksi-službe sklapaju s pojedinim tvrtkama, koje tako dobivaju jeftiniji i pouzdan gradski prijevoz za svoje potrebe.

>>> VIDEO: Udruženje taksista HOK – Predloženi zakon o cestovnom prometu ugrožava 2.500 obrtnika

Usluga korporativnog prijevoza u Cammeu uvedena je 2014. godine, a prema informacijama kojima raspolažemo, ta je kompanija ujedno i vodeća u tom segmentu. Kako kažu u Cammeu, čiji je direktor Vladimir Minovski, ta tvrtka ima troznamenkasti broj korisnika te usluge i njihov broj stalno se povećava. U ovoj im je godini rast tog segmenta iznosio između 25 i 30 posto. Neki od korisnika koje Cammeo navodi su RTL Hrvatska, lanac trgovina Pepco, Hrvatska radiotelevizija, Ministarstvo uprave te razna odvjetnička i savjetnička društva. No nije Cammeo jedini s tom uslugom, imaju je i druge taksi-službe. Prvi ju je uveo Eko Taxi u vlasništvu Mladenke Marijanović, koji je korisnicima nudi već šest godina.

>>> Lilium Aviation prikupio 90 milijuna dolara za leteći taksi

– Korisnici su zainteresirane tvrtke koje imaju potrebe za taksi-prijevozom, a o konkretnim imenima ne mogu govoriti jer je to dio poslovne tajne i ugovora s korisnicima – rekao nam je Vjekoslav Marijanović, prokurist u Eko Taxiju. Iz Radio Taxija Zagreb do zaključenja teksta nisu odgovorili na upit o detaljima pružanja usluge korporativnog prijevoza.

22. travanj 2024 19:31