Aktualno
StoryEditor

Tomislav Galović umirovio se na jedan dan, pa sad prima i mirovinu i direktorsku plaću

11. Siječanj 2019.

Tomislav Galović, vlasnik tvrtke Kulin Galović koja se bavi proizvodnjom vrhunskih suhomesnatih proizvoda, otišao je u mirovinu - na jedan jedini dan! Sljedećeg dana opet je bio u svojoj tvrtki. O čemu se radi?

- Iskoristio sam promjene u mirovinskom stupu koje su s prvim danom 2019. godine stupile na snagu i otišao na jedan dan službeno u mirovinu. No, kako zakon kaže da i u mirovini mogu primati punu mirovinu i raditi na pola radnog vremena, već 2. siječnja sam ponovno počeo obnašati funkciju direktora pa sam to i iskoristio – kazao je za Lider Tomislav Galović koji će i dalje nadgledati proizvodnju premium suhomesnatih proizvoda od svinjetine po tradicionalnoj recepturi za domaće i strano tržište.

Kadrovske promjene u Galovićevoj tvrtki dogodile su se 30. prosinca. Tada je Tomislav prestao biti direktorom, a tu poziciju preuzela je njegova snaha Mara Galović. No, prvog radnog dana sljedeće godine Tomislav Galović ponovo je imenovan direktorom svoje tvrtke. Doduše, sad će direktorski posao obavljati u pola radnog vremena, ali će, zahvaljujući rupi u zakonu, uz to primati i punu mirovinu.

A Mara Galović možda bi mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao direktorica s najkraćim stažem - smijenjena je nakon samo tri direktorska dana.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/galovicev-poucak-rad-u-mirovini-moguc-je-i-za-direktore-javnih-poduzeca/

 

20. travanj 2024 14:34