Aktualno
StoryEditor

Tomislav Popović i Veljko Ostojić na čelu nove turističke udruge HUT

04. Srpanj 2018.

Nedavno osnovana nova udruga u hrvatskom turizmu Hrvatska udruga turizma (HUT) završila je proces registracije te je njezin upravni odbor za direktora izabrao Veljka Ostojića, dok je za predsjednika udruge već ranije izabran Tomislav Popović, predsjednik uprave rovinjske Maistre, izvijestili su u srijedu iz HUT-a.

>>>Cappelli predstavio jedinstvenu inicijativu za osnivanje EU fonda za turizam

Veljko Ostojić bivši je ministar turizma, koji je prije te pozicije radio i u najvećoj hotelskoj kompaniji Valamar Riviera te na drugim mjestima, a u novoj udruzi HUT bit će zadužen za njeno operativno vođenje.

HUT je, kako kažu iz te udruge, u svibnju ove godine osnovana s ciljem bavljenja strateškim pitanjima hrvatskog turizma, koji čini 18 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj.

"Ujedinivši najveće udruge hrvatskog turističkog sektora – Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske-UPUHH i Kamping udruženje Hrvatske-KUH, zajedno s vodećim turističkim kompanijama koje posluju u zemlji, HUT je orijentiran na objedinjavanje svih zainteresiranih hotelskih i turističkih poduzeća te strukovnih udruga u ugostiteljstvu i turizmu", poručuju iz HUT-a, dodajući da njeni osnivači ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru turizma.

>>>Velika mogućnost razvoja zdravstvenog turizma u Hrvatskoj

Napominju i da je udruga otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora, a da su trenutno njeni članovi predstavnici turističkih kompanija i udruga.

Otkrivaju i da upravni odbor HUT-a čine čelni ljudi nekih od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, odnosno uz Popovića iz Maistre tu su i predsjednici uprava Valamar Riviere Željko Kukurin, Jadranka grupe Sanjin Šolić, Sunce koncerna Tonči Boras, Arene Hospitality grupe Reuel Slonim, Turisthotela Frane Skoblar, Solarisa Goran Zrilić i Lagune Novigrad Zrinka Bokulić te generalni direktor Borika-Falkensteiner Marin Kirin.

HUT će u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) u četvrtak, 5. srpnja, prvi puta i javno ‘nastupiti‘ organizacijom okruglog stola "Kako poreznom reformom potaknuti investicije", gdje će se raspravljati o efektima najavljenih poreznih izmjena na rast i razvoj domaćeg gospodarstva, kao i o promjeni PDV-a koja bi potaknula rast investicija, zaposlenosti, BDP-a i međunarodne konkurentnosti turizma i ukupno domaćeg gospodarstva.

>>>Ministarstvo turizma s 10,1 milijunom kuna pomaže razvoj cikloturizma

Osim te u hrvatskom turizmu postoji još nekoliko udruga koje okupljaju hotelijere i zalažu se za slične teme koje trebaju pridonijeti većoj konkurentnosti turizma, od Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženja Hrvatske (KUH) do Udruge hotelijera pri HGK i Udruge ugostiteljstva i turizma pri HUP-u.

17. travanj 2024 10:03