Aktualno
StoryEditor

Tviteraši pale odjeću i obuću Nikea, pale i dionice tvrtke

04. Rujan 2018.

Dionice Nikea Inc. pale su za 2 posto u utorak nakon što su pozivi na bojkot diva sportske odjeće dobili zamah na društvenim mrežama jer je Nike izabrao Colina Kaepernicka za lice oglasa kojim se obilježava 30. obljetnica gesla "Just do it".

>>>Evo što su “Jordan, LeBron i Kobe” napravili Nikeu

Bivši navalni igrač San Francisca Kaepernik, prvi igrač NFL-a  koji je kleknuo za vrijeme sviranja nacionalne himne navodno prosvjedujući protiv rasizma, postavio je svoju crnobijelu fotografiju na društvenim mrežama u ponedjeljak prikazujući logo Nikea i geslo "Just do it" uz tekst: "Vjerujte u nešto. Čak i ako to znači žrtvovanje svega".

[embed]https://twitter.com/Kaepernick7/status/1036695513251434498[/embed]

Hashtag #NikeBoycott bio je u središtu pozornosti mnogih korisnika Twittera u utorak ujutro koji su objavili fotografije na kojima se vidi kako pale i kidaju obuću i odjeću tvrtke Nike.

"Najprije me@NFL prisilio da biram između svog omiljenog sporta i svoje zemlje. Nakon toga me @NFL prisilio da biram između svojih omiljenih tenisica  i svoje zemlje. Otkad su američka zastava i američka himna postale uvredljive?", napisao je u tvitu korisnik @sclancy79 koji je proslijeđen 16.000 puta.

[embed]https://twitter.com/sclancy79/status/1036749717206691840[/embed]

Bilo je i onih koji su zauzeli pozitivan stav prema Nikeu: "Dragi @Nike, poštujem to što stojiš uz @Kaepernick7, poručuje Casey Neistat u svojem tvitu.

>>>‘Rajski dokumenti’: Procurilo 1,4 terabajta poreznih tajni bogataša i korporativnih divova

Nike, koji je u ponedjeljak potvrdio da je Kaepernick dio kampanje te ga nazvao "jednim od inspirativnih sportaša svoje generacije" zasad nije komentirao događaj.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

04. ožujak 2024 11:41