Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nove promjene u upravama Varteksa, Imex banke...

07. Kolovoz 2019.

Damir Radmilović novi je član Uprave Varteksa. Nakon odlaska Paška Vele, predsjednik Uprave Nenad Bakić doveo je u Upravu najprije Miljenka Vidačeka, a sad i Radmilovića.

Silvio Fabio Brescacin nije više direktor u GARDENU iz Zagreba, koji se bavi prodajom ekološke hrane. Sad je Dominik Ćibarić jedini direktor tvrtke u suvlasništvu Romine Ćibarić i talijanske tvrtke ECORNATURASI.

Siniša Špiranec imenovan je za predsjednika Uprave IMEX BANKE iz Splita, a Dušanka Mišković nova je članica Uprave, u kojoj je od ranije i Ružica Šarić. Marku Buljanu tako je prestala funkcija zamjenika predsjednika Uprave, koju je obnašao prethodna tri mjeseca (nakon odlaska Gordana Milera) i vratio se na poziciju predsjednika NO-a.

Ferenc Sakalj nije više vlasnik tvrtke NK OS d.o.o. iz Osijeka, koja posjeduje 66,87% dionica Nogometnog kluba Osijek. Novi suvlasnici su Lőrinc Mészáros, László Szíjj i Ivan Meštrović. Sakalj je ostao direktor tvrtke NK OS i član Uprave NK OSIJEKA.

Vlasnik tvrtke A.B.S. iz Pićna Armando Stanišić povukao se s direktorske pozicije na mjesto prokurista. Sandi Stanišić i Alen Stanišić ostali su direktori, a Nadija Stanišić prokuristica.

Armin Stein novi je direktor tvrtke FEROMONT-KR iz Mihovljana kod Čakovca umjesto Radovana Žerjava.

Silviji Pakasin dodijeljena je prokura u APPLIED CERAMICSU iz Siska. Mjesec i pol ranije vlasnik i direktor Matt Darko Sertic opozvao je s direktorske pozicije Milana Sladojevića.

Nataliya Wolodi Bauhuber ostala je bez prokure u MERCEDES-BENZ-LEASINGU HRVATSKA, a prokura je dodijeljena Milanki Mirko.

Ante Baković novi je član NO-a AUTO HRVATSKE umjesto Damira Bakovića.

Mirjana Oštrec Bosak dobila je novi mandat na čelu NO-a DISTRIBUTIVNOG CENTRA ZA VOĆE I POVRĆE iz Velike Gorice, koja je u suvlasništvu Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice i poljoprivredne zadruge Zagrebački voćnjaci. Novi zamjenici predsjednice NO-a su Barbara Kolarec i Ivan Kuzmec umjesto Maria Di Giustija i Ozrena Robića, a novi članovi su Dražen Kopač, Dalibor Mrakovčić i Ivan Kumar. Od ranije je u NO-u Zlata Filipović.

Tvrtka GAZIJE SILVA i njezini suvlasnici – članovi obitelji Bruning i Blanckenstein/Wiehe – izašli su iz vlasničke strukture tvrtke AURIC TIMBER iz Slatine (koja se do ove godine zvala SLAVONSKI HRAST). Umjesto njih novi suvlasnik je njemačka tvrtka AURIC gmbH iz Mendena. U vlasničkoj strukturi ostali su članovi obitelji Pejacsevich i Adamovich, Zdenko Bogović i još jedna njemačka tvrtka iz Mendena, FAUNUS gmbH. Objema tvrtkama iz Mendena upravljaju članovi obitelji Gantenbrink.

Aysal Ünal novi je suvlasnik tvrtke UNI VIRIDAS iz Babine Grede umjesto nizozemske tvrtke UNIT INVESTMENT N.V. U vlasničkoj strukturi tvrtke koja od drvene sječke proizvodi električnu i toplinsku energiju ostali su bugarski DALA INVESTMENT i ENERGIA SOLUTIONE iz Zagreba, tvrtke u vlasništvu Sunčice Lalić, koja je i članica Uprave.

Andreja Horvat izašla je iz vlasničke strukture u tvrtkama RETA i ŽEČE NOVI iz Karlovca. Sad su suvlasnici obje tvrtke Ivan Vrbanek i Renata Horvat, koja je ujedno i direktorica.

Tomislav Marić novi je član Uprave BIOPLINA GUDOVAC umjesto Valerije Butković.

Elad Michaeli novi je direktor VJETROELEKTRANE LUKOVAC iz Zagreba umjesto Erona Kareeva.

Tvrtka IN YOUR POCKET ZAGREB izbacila je iz naziva ovu, englesku verziju, i sad se zove samo PLAVA PONISTRA, ali i dalje izdaje vodič ‘In Your Pocket‘.

25. travanj 2024 20:20