Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Theodoros Manolopoulos došao iz Afrike u Pernod Ricard Croatia

24. Prosinac 2018.

Nizozemski vlasnik tvrtke Pernod Ricard Croatia d.o.o. nije više Allied Domecq Spirits & Wine (Europe) B.V. nego je Allied Spirits & Wine (Europe) B.V. Istovremeno je u Sudskom registru provedena promjena direktora hrvatske podružnice Rodrigo Sanchez-Cespedes Mielgo. Umjesto njega imenovan je Theodoros Manolopoulos, i u upravi je zajedno s još dvoje direktora – Matjažom Toplakom i Albenom Trifonovom. Manolopoulos je Pernodov financijaš koji poznaje ovu regiju jer je od 2009. do 2014. iz Budimpešte vodio financije za Hrvatsku, Rumunjsku, Bugarsku, Srbiju, Sloveniju, BiH i Hrvatsku. Prethodne četiri godine vodio je financije za regiju subsaharske Afrike za tu tvrtku, koja distribuira neke od najpoznatijih brendova žestokih pića (Chivas Regal, Glenlivet, Jameson, Ballantine‘s, Havana Club, Absolute vodka, Martell, Beefeather...). Hrvatska podružnica Pernoda posljednjih je pet godina imala stabilan rast priihoda (do 92 milijuna kuna u 2017.), ali je dobit u 2017. pala na 560 tisuća kuna.

>>>Tvrtke i karijere: Ignacije Čutura novi je član Uprave Hrvatske lutrije, nova uprava Nexusa

Nikolina Nikolajev vlasnica tvrtke Neo – tech konzalting d.o.o. iz Opatije,povukla se s pozicije direktorice, pa je jedina ovlaštena osoba ostala direktorica Blanka Bilić.

Putnička agencija Jadranske usluge d.o.o. iz Nove Mokošice (Dubrovnik) promijenila je ime u Adriatic consierge d.o.o.

Turistička agencija Petraho d.o.o. iz Zagreba promijenila je ime u Freewave d.o.o.

Danijel Barišić novi je šef zagrebačke podružnice tvrtke WTE Wassertechnik GmbH umjesto Markusa Petera Schieborra.

Vlatko Škarica imenovan je direktorom tvrtke Links d.o.o. iz Svete Nedelje. Istu funkciju od ranije ima još troje direktora – Denis Piljek, Vedran Puškarić i Vesna (Tapšanj) Piljek.

Tvrtka Vis promotex d.o.o. iz Varaždina povećala je temeljni kapital sa 20.000 kuna na 1,000.000,00 kuna.

Đani Poropat novi je član uprave tvrtke Adria P.A. d.o.o. iz Rijeke, uz dosadašnjeg, Borisa Banderu. Njih dvojica su i suvlasnici tvrtke. Prokuru su dodijelili Ljiljani Bajzek- Poropat.

Tomislav Kostić iz Ljubljane novi je vlasnik i direktor tvrtke Boščić gradnja d.o.o. iz Zagreba umjesto Mateja Boščića. U trenutku upisa transakcije u Sudski registar tvrtka je bila u blokadi.

>>>Tvrtke i karijere: Danski Novasol i Mladen Gobin preuzeli brzorastuću Plan Adriju

Tvrtka Tegra d.o.o. iz Čakovca proširila je predmet poslovanja na sljedeće djelatnosti: prateće djelatnosti u prijevozu, agencijska djelatnost u cestovnom prijevozu, prijevoz osoba i tereta za vlastite potrebe, geodetska djelatnost, usluge informacijskog društva i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem.

Dosadašnja prokuristica i vlasnica tvrtke Konto-agent d.o.o. iz Zagreba Marija Besednik preuzela je poziciju direktorice umjesto Igora Besednika.

Dosadašnja članica nadzornog odbora tvrtke Feroplast d.o.o. iz Buja Gordana Vesnaver imenovana je predsjednicom NO-a umjesto Klaudija Antonca, a nova članica je Anna Poropat. Marino Ferenac ostao je zamjenik predsjednika NO-a.

22. svibanj 2024 17:56