Poslovna scena
StoryEditor

Donesite novogodišnju odluku: preispitajte svoja partnerstva!

13. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Početak izlaženja Lidera partnera bio je i početak ove, nimalo lake 2012. godine. Danas, godinu dana poslije, situacija i dalje ne pokazuje znakove velikog poboljšanja.

Nelikvidnost, visoka opterećenja za gospodarstvo, nedostatak investicija i opći osjećaj da stvari ne idu nabolje i dalje su teška i tužna poduzetnička stvarnost. Po svemu sudeći, ni sljedeća godina, 2013., neće biti mnogo lakša. U takvim uvjetima još je važnije imati nekoga na koga se možete osloniti. Kvalitetna, iskrena partnerstva sve su više na cijeni - čak i kad partneri prolaze teška vremena. Upravo zato smo u ovom broju B2B magazina - Lider partner nastojali u različitim tekstovima pokazati što se sve može postići kad se njeguju - od onih već zaboravljenih prednosti do mogućnosti koje nekima još nisu pale na pamet.

U ovome, posljednjem ovogodišnjem broju Partnera donosimo veliki pregled suradnje kompanija s turističkim agencijama. Iako na prvu može djelovati neobično, upravo u takvoj suradnji interes su našle i banke i proizvođači hrane, čak i trgovci - od klasičnih do oni koji posluju kataloški. U vrijeme u kojem se sve više govori o utjecaju kompanija na okoliš i društveno odgovornom poslovanju donosimo također priču o tome kako partnerstvo može pomoći da se postignu ‘zeleniji’ rezultati poslovanja. Uz te teme pokrivamo i mnoge druge: od najma računalne opreme preko uređenja ugostiteljskih objekata do pitanja logistike i prijevoza. 

Na kraju godine poduzetnike želimo potaknuti na razmišljanje: kako su mogli pomoći poslovanju svojih kompanija, malim ulaganjima ili čak bez njih...? Jesu li mogli naći partnere s kojima bi se probili na novo tržište, postigli bolji rezultat ili uštedjeli? Jesu li do kraja iskoristili potencijal partnerstava koja imaju? Zašto to nisu učinili?Zato predlažemo samo jednu novogodišnju odluku: preispitajte svoja partnerstva! Dobro razmislite o tome s kim radite i što dobivate u tim odnosima. Procijenite je li stigao trenutak za rastanak od nekih partnera i opreznog i promišljenog pronalaska novih. Nemojte više čekati odluku.I zapamtite: bar pola problema u životu može se pripisati dvjema ključnim pogreškama - prebrzom izgovaranju riječce ‘da’ i presporom govorenju riječce ‘ne’.

25. travanj 2024 02:51