Poslovna scena
StoryEditor

Erste Invest promijenio ime

27. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Erste-invest d.o.o. od danas mijenja ime u Erste Asset Management d.o.o.. Riječ je o promjeni imena zbog usklađivanja s politikom međunarodne Erste grupe, odnosno uvođenja jedinstvenog imena koje će upotrebljavati sve lokalne tvrtke u svim zemljama članicama grupacije, koje su nadležne za segment upravljanja imovinom klijenata.

 U skladu s time, poslovanje i upravljanje lokalnim društvom ostaje nepromijenjeno.

 - Do promjene imena došlo je zbog nastojanja da dodatno ojačamo i iskoristimo prepoznatljivost i jedinstvenost branda Erste u svim zemljama u kojima grupacija posluje u Europi, a naše poslovanje se nastavlja dalje kao i do sada, uspješno i sigurno. Usprkos gospodarskoj krizi posljednjih godina imovina pod upravljanjem na razini cijele industrije u Hrvatskoj je stabilna te pokazuje trend laganog rasta već treću godinu zaredom te se nadamo da će tako i nastaviti.– pojasnio je predsjednik Uprave društva Erste Asset Management d.o.o., Josip Glavaš. 

Ukupna imovina pod upravljanjem društva na dan 25.11.2013. iznosila je 3.710.890.277 kuna od čega se 958.496.982 kuna odnosilo na imovinu Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Od preostalih 2.752.393.295 kuna na upravljanje individualnih privatnih portfelja odnosilo se 164.614.030 kuna, a ostatak na imovinu sedam otvorenih investicijskih fondova pod upravljanjem (Erste Money, Erste Euro-Money, Erste Bond, Erste Adriatic Bond, Erste Adriatic Equity, Erste Exclusive te Erste Elite). Uslijed promjene imena promijenjena je i internetska adresa društva i glasi: www.erste-am.hr, iako će još neko vrijeme u funkciji biti i stara internetska adresa.

18. travanj 2024 07:42