Poslovna scena
StoryEditor

Hrvatski Telekom poslovnim korisnicima omogućuje da fiksnu liniju koriste na mobilnom uređaju

23. Studeni 2015.

Hrvatski Telekom uveo je nove tarifne pakete za poslovne korisnike, pojednostavljene, s inovativnim uslugama i punom konvergencijom mobilne i fiksne mreže. Smart Office paketi namijenjeni su svim poduzetnicima, bez obzira na veličinu i djelatnost, a karakterizira ih sigurnost pristupa Internetu, 4G backup i jednostavna nadogradnja novim linijama ili uslugama.

Novi paketi za poslovne korisnike oblikovani su temeljem niza istraživanja provedenih u različitim industrijama i sukladno najboljoj svjetskoj praksi. Istraživanja su pokazala da poslovni korisnici prije svega žele maksimalno siguran i pouzdan pristup internetu. Kako bi ispunio njihove zahtjeve, HT se okrenuo inovacijama, među kojima je najvažnija konvergencija fiksnog i mobilnog svijeta kroz uslugu 4G backup.

- Usluga 4G backup omogućava korisnicima da i u slučaju poteškoća u fiksnoj mreži nesmetano nastave sa svojim poslom, jer se uključuje automatski i korisnici su i dalje povezani na internet, a njihov POS uređaj ili fiskalna blagajna i dalje rade. Za to vrijeme naša služba za korisnike pokreće postupak otklanjanja poteškoća, kako bi što prije uspostavila primarnu vezu. Time će korisnici Smart Office paketa prvi u Hrvatskoj imati profesionalna backup rješenja uključena u osnovnu uslugu, a uz njih i puno višu razinu korisničke podrške - pojasnio je Jerko Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika, dodavši kako su na globalnoj razini prisutna dva velika trenda čije se prelijevanje očekuje i u Hrvatskoj i na koja će se HT fokusirati. - Riječ je o cyber sigurnosti i primjeni novih tehnologija koja poboljšava produktivnost kod korisnika. Pritom ne mislim samo na smanjenje troškova nego i povećanju poslovnih prilika – rekao je Dumanić.

U novoj HT-ovoj ponudi za poslovne korisnike sigurnost i pouzdanost dodatno je povećana uslugom internetske zaštite koja je sastavni dio novih Smart Office paketa. Internet zaštita omogućava korisnicima da bezbrižno posluju online bez straha da će svoje računalo ili mrežu zaraziti virusima. Da bi to postigli, ne moraju ništa instalirati na svoja računala, jer HT putem usluge Internet zaštita od virusa štiti njihov pristup Internetu.

- Internet zaštita postala je nužnost, posebno za poslovne korisnike. U 2014. ukupna šteta od cyberkriminala u svijetu dostigla je 400 milijardi dolara, a broj online prijevara u bankarstvu povećan je za 48 posto u usporedbi s 2013. godinom. Čak 90 posto velikih organizacija pretrpjelo je neku vrstu sigurnosnog proboja, a broj napada nepoznatih tipova zlonamjernih programa na računalne sustave prosječne tvrtke porastao je tijekom 2014. godine 48 puta u usporedbi sa 2013. godinom. Većina napada koje viđamo na našem i susjednim tržištima su DDoS napadi, zatim napadi s ciljem krađe podataka koji se mogu unovčiti na crnom tržištu, npr. podaci o kreditnim karticama ili pak napadi s ciljem traženja otkupnine gdje hakeri preuzimaju kontrolu nad vašim računalima i traže novac kako bi vam sve vratili u prvobitno stanje - rekao je Agron Kadiu, direktor Odjela za ponudu malim i srednjim poslovnim korisnicima.

Poduzetnicima kojima su važni i razgovori u fiksnoj mreži namijenjena je inovacija HT BusinessConnect, jer im omogućava da svoj fiksni telefon ponesu svugdje sa sobom na svom mobilnom uređaju i tako ne propuste nijedan poziv. HT BusinessConnect u slučaju poteškoća u fiksnoj mreži ili nestanka struje može poslužiti i kao backup fiksnog telefona, što je revolucija u svijetu telekomunikacija, jer fiksni telefon inače nema backupa.

-Dodajući neograničenom Internet pristupu 4G backup i Internet zaštitu, stvorili smo proizvod koji će postaviti novi standard u komunikaciji poslovnih korisnika. HT je svjestan da tehnologija treba biti potpora poslovanju, a ne još jedna briga, stoga poslovnim korisnicima nudimo gotova rješenja prilagođena njihovim stvarnim potrebama - istaknuo je Ivan Kuhar, voditelj projekta Smarta Office. Korisnici mogu birati između pet Smart Office paketa: Start, Superfast, Balance, Balance+ te Smart. Svi paketi uključuju internetsku zaštitu, flat internet promet i brzine pristupa do 200 Mbit/s, te mogućnost 4G backupa. Cijene paketa počinju od 259 kuna s PDV-om mjesečno.

02. travanj 2023 01:29