Poslovna scena
StoryEditor

Hrvoju Vojkoviću otpremnina od 7,5 milijuna kuna

14. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Croatia osiguranja na svojoj je izvanrednoj sjednici održanoj 12. rujna, donio odluku o isplati otpremnine bivšem predsjedniku uprave tog poduzeća Hrvoju Vojkoviću i to u bruto iznosu od 7,5 milijuna kuna, piše Index.hr

Riječ je o jednoj od najvećih otpremnina isplaćenih menadžerima hrvatskih tvrtki. Uz milijun eura Vojkoviću, Croatia osiguranje isplatit će i dva milijuna kuna bruto Damiru Mihanoviću bivšem članu uprave koji je s Vojkovićem smijenjen u veljači 2010. nakon pokretanja afere Fimi Medija, piše Index.hr. 

No, Mihanović navodno neće primiti toliku otpremninu, već uzima samo jednu kunu, simbolično. U današnjem priopćenju za medije CO obaviještava da je Nadzorni odbor Croatia osiguranja d.d. odlučio da se neće žaliti na presudu Trgovačkog suda u Zagrebu. Na sjednici Nadzornog odbora Croatia osiguranja održanoj 13. rujna raspravljalo se o donesenim presudama Trgovačkog suda u Zagrebu u predmetima tužitelja Hrvoja Vojkovića i Damir Mihanovića protiv Croatia osiguranja d.d.  

Poštujući odluke Trgovačkog suda u Zagrebu, kojom se utvrđuju ništavom odluke o opozivu Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića kao predsjednika Uprave i člana Uprave Croatia osiguranja d.d., Nadzorni odbor Croatia osiguranja d.d. donio je odluku o sklapanju nagodbe s Hrvojem Vojkovićem i Damirom Mihanovićem te sukladno tome o ne ulaganju žalbe Visokom Trgovačkom sudu u Zagrebu, stoji u priopćenju. 

Hrvoju Vojkoviću, sukladno odredbama iz nagodbe, i poštujući odredbe tada važećeg ugovora o radu, bit će isplaćen adekvatan zaostali iznos plaća, dok će Damiru Mihanoviću, sukladno odredbama nagodbe biti ponuđeno jedno od rukovodnih radnih mjesta u Grupi Croatia osiguranja, navodi taj osiguravatelj u priopćenju za medije. Mihanović će tako na čelo Croatia zdravstvenog osiguranja.

29. travanj 2024 04:29