Poslovna scena
StoryEditor

Kapitalizam – sustav zreo za predstečajnu nagodbu

11. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Kapitalizam je postao čudovište. To što je poznat ne znači da je manje opasan. Na globalnoj razini vlada golema neravnoteža, za koju krivnja ne može pasti na socijalne skupine u nerazboritim, korumpiranim zemljama kao što je Hrvatska.

Što nam onda preostaje? Gordana Gelenčer u temi broja došla je na svoje: napokon o kapitalizmu smije reći ono što misli.

Počele su predstečajne nagodbe i sasvim je izvjesno da će do ljeta banke biti u vlasničkoj strukturi mnogih kompanija. Banke su pristale na pretvaranje dijela duga u kapital u Dalekovodu, a čini se da će se nešto slično dogoditi i u Nexe grupi te Stipić grupi.

Jasmina Trstenjak istražila je koje su bankarske opcije te razgovarala s bankarskim stručnjacima o temi jesu li se banke našle pred zidom.

Edis Felić u novom broju Lidera piše o prošlotjednom osnivanju Građevinsko-industrijske komore Srbije te postavlja pitanje: bi li zajednički nastup olakšao dobivanje poslova i zatvaranje financijske konstrukcije za veće poslove?

U klubu izvoznika pročitajte o odlasku izvoznika iz Srbije i Grčke, a Matilda Bačelić donosi sve o Optimi Telekom te kako je Matija Martić prisiljen tvrtku prepustiti Zabi i HT-u.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

24. travanj 2024 01:45