Poslovna scena
StoryEditor

Kofola ČeskoSlovensko kupila od Badela 1862 Voćko, Naru i Inku

04. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

Realizacijom dogovora s Badelom 1862, tvrtka Kofola ČeskoSlovensko dodaje Voćko, Naru i Inku u svoj portfelj

Iz Kofole ČeskoSlovensko, jednog od vodećih proizvođača i distributera bezalkoholnih pića u Europi, objavljena je akvizicija asortimana bezalkoholnih pića od Badela 1862, ugledne hrvatske tvrtke. Riječ je o akviziciji Kofola ČeskoSlovensko kojom će Radenska postati zadužena za upravljanje brendovima Voćko, Nara i Inka, trima tradicionalnim brendovima te samim time savršenim prinovama velike obitelji tvrtke Kofola. Postizanje dogovora sljedeći je korak u Kofola ČeskoSlovensko - Badel 1862 partnerstvu te logičan nastavak nakon što je Radenska od Badela 1862 preuzela PepsiCo distrubuciju za Hrvatsku. 

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske i regionalni menadžer za Adria regiju unutar Kofole ČeskoSlovensko izrazio je svoje zadovoljstvo sklopljenim poslom.

- Zadovoljstvo nam je nastaviti poslovni odnos s Badelom 1862 na hrvatskom tržištu, posebno zato jer na hrvatskom tržištu vidimo veliki potencijal te ova suradnja za nas predstavlja korak naprijed prema uspostavljanju cjelovitog proizvodnog asortimana bezalkoholnih pića u Adria regiji. Upravljanje brendovima bogate povijesti i tradicije Kofolina je specijalnost, pa će Voćko, Nara i Inka biti odličan dodatak našem portfelju.

Šefčovič je također istaknuo kako se ovo novo partnerstvo dviju tvrtki proširuje i suradnjom na distribuciji u HORECA segmentu.

04. prosinac 2022 03:20