Poslovna scena
StoryEditor

Šest investitora zainteresirano za obnovu Kupara, među njima i Rusi

13. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Povjerenstvo za ocjenu prijava zainteresiranih investitora za obnovu Kupara I je na današnjoj telefonskoj sjednici razmotrilo još jednu ponudu pristiglu u pravovaljanom roku na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa.

Na listu zainteresiranih tako su se uvrstili:

1. Karisma Hotels Adriatic d.o.o.2. Valamar poslovni razvoj d.o.o.3. Titan nekretnine d.o.o.4. Rixos grupa 5. Braniteljska zadruga Mir, Mlini 6. Avenue group, grupacija tvrtki Avenue (Moskva)

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima, te dostavili potrebnu dokumentaciju: izvadak iz sudskog registra za pravnu osobu, odnosno presliku identifikacijskog dokumenta za fizičku osobu (preslika osobne iskaznice ili putovnice), izjavu da zainteresirana stranka nije u procesu likvidacije niti insolventna niti da se nad njom provode postupci prisilne administracije, stečaja ili drugi slični postupci niti bilo koji drugi postupci koji upućuju na insolventnost ili prekid poslovnih aktivnosti, te zadnji raspoloživi nekonsolidirani i, gdje su raspoloživi, konsolidirani financijski izvještaji zainteresiranih investitora.

Napominje se kako navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

12. travanj 2024 15:55