Poslovna scena
StoryEditor

U Badelu sastanak s Meteorom i vjerovnicima

02. Prosinac 2016.

U Badelu 1862 u petak je održan sastanak s potencijalnim strateškim investitorom Meteorom iz Đakova i najvećim vjerovnicima, radi dogovora o financijskom i operativnom restrukturiranju, priopćeno je iz Badela.

"U skladu s odredbama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, održan (je) sastanak s potencijalnim strateškom investitorom društvom Meteor d.o.o. iz Đakova te najvećim vjerovnicima društva koji predstavljaju 94,09 % potraživanja u postupku, u cilju postizanja dogovora oko mjera financijskog i operativnog restrukturiranja, kao sastavnih dijelova Plana financijskog i operativnog restrukturiranja", kaže se u priopćenju.

Na sastanku su prezentirani elementi ponude Meteor grupe koji predstavljaju polazište za izradu plana financijskog i operativnog restrukturiranja, o čijem prihvaćanju će odlučivati vjerovnici u okviru postupka predstečajne nagodbe, a koji će u okviru zakonskih rokova biti objavljeni, dodaje se.

Najavljuje se da će se pregovori s vjerovnicima oko usuglašavanja elemenata plana restrukturiranja, intenzivno nastaviti u idućem razdoblju.

Badel 1862 je u postupku predstečajne nagodbe, koji je započet 23. travnja 2013. godine, a 29. srpnja te godine bio je prekinut, da bi 3. studenoga ove godine, po sili zakona, postupak bio nastavljen jer su dugovi kompanije premašili vrijednost temeljnog kapitala.

Meteor grupa odabrana je za strateškog partnera Badela 1862 na temelju poziva strateškim investitorima na iskazivanje interesa za sudjelovanje u restrukturiranju koji je Uprava Badela objavila u svibnju.

Za Badel su zainteresirani i Slovački St. Nicolaus i Viro tvornica šećera koji su sklopili sporazum o zajedničkom nastupu u procesu trajnog rješenja poslovne perspektive Badela 1862 putem odabira strateškog partnera, odnosno sudjelovanja u postupku predstečajne nagodbe.

St. Nicolaus je iskazao interes za Badel i na pozivu strateškim investitorima, a na taj se poziv odazvao i Viro, i to kroz tvrtku Oštrc.

08. kolovoz 2022 03:07