Poslovna scena
StoryEditor

Valamar među najpoželjnijim poslodavcima u turizmu

09. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Gordana Fabris, Direktorica ljudskih resursa u tvrtki Valamar hoteli i ljetovališta, primila je certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

-Izuzetno smo ponosni što smo već osmu godinu za redom potvrdili status Poslodavca Partnera, koja se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Time smo se čvrsto smjestili u sam vrh kompanija koje se promišljenom strategijom razvoja ljudskih resursa i ulaganjem u svoje zaposlenika razlikuju od konkurencije. Trud i sredstva uložena u vlastite zaposlenike uvijek se višestruko vraćaju. Stvorite li okruženje u kojemu se ljudi osjećaju dobro i u kojemu vide svoju budućnost, imat ćete i zaposlenike s kojima možete računati u svim izazovima - kazala je Fabris. 

Tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta ove godine pokrenula je i projekt Uplifting Service koji ima za cilj poticati zaposlenike da su u svakom trenu na usluzi gostima, ali i jedni drugima. 

 - U prilog činjenici da je Valamar jedan od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu govore i podaci iz godišnjeg ispitivanja zadovoljstva zaposlenika. U usporedbi s prijašnjom godinom većina kriterija bilježi porast: od organizacije posla, edukacije, stava prema poslodavcu, prilika u karijeri do balansa život-rad i plaća. Zaposlenici Valamara imaju visok osjećaj pripadnosti kompaniji i vjeruju u njezinu uspješnu budućnost. No, Valamar ne njeguje samo odnose sa stalnim zaposlenicima, već ulaže u razvoj znanja i vještina sezonskih radnika. Već dugi niz godina raste broj radnika s ugovorom stalnog sezonca, a od ove godine, pored stalnog sezonca koriste i druge mjere zavoda za zapošljavanje Rad nakon ljeta i Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. Radnici prepoznaju ulaganja Valamara i mogućnosti koje im nudi te je rezultat toga vrlo niska stopa fluktuacije radnika, a stopa povrata sezonskih radnika u objekte Valamar grupacije je preko 80%. - kazali su iz Valamara.

18. travanj 2024 12:11