Aktualno
StoryEditor

U novom broju Lidera: Partnerima ne vjerujemo, ali ih ne provjeravamo

20. Rujan 2018.

Tek svaki šesti poduzetnik potpuno vjeruje svojim poslovnim partnerima, ali tek svaki četrnaesti detaljno provjerava tvrtke s kojima namjerava poslovati i raspituje se o njima. Ta paradoksalna situacija iz Lider-Hendalova istraživanja plodno je tlo za münchhausene u biznisu, piše Edis Felić u temi broja.

Bilo bi vam još gore da visokoobrazovani ostaju u Hrvatskoj, a nemaju gdje raditi, izjavio je Hans Timmer, glavni ekonomist Svjetske banke za Europu i središnju Aziju u razgovoru s Vanjom Figenwaldom.

Prerađivački pogon Šerif grupe ekonomski je podignuo Glinu. U 2017..od 537 milijuna kuna, koliko su uprihodili Šerif i njegove tvrtke, glinski pogon za preradu drva donio je 213 milijuna kuna i pritom zapošljava oko četiristo ljudi. Drvni centar Glina dio zaposlenika svaki tjedan dovodi iz Slavonije, piše Sergej Abramov.

Bio je među najvećim igračima na tržištu kapitala, samo mu je nebo bilo granica. Prizemljila ga je afera ‘Spice‘, koja ga je stajala i novca i sedam godina čekanja oslobađajuće presude. Sada se na tržište kapitala vraća kao direktor tvrtke koja je postala najveći dioničar Zagrebačke burze. O Milanu Horvatu raspisao se Tin Bašić.

Ana Gavranić u novom broju pozabavila se NEK fondom i njegovim direktorom Hrvojem Prpićem koji je po struci doktor medicine.

Velikogorička tvrtka Kreativni laboratorij proizvodi maslinovo ulje s jestivim zlatom od 24 karata i time osvaja tržište, a s direktorom Antoniom Božićem razgovarao je Vedran Harča.

Čak 89 posto oglašivača ne ulazi ni u kakve rasprave s trolovima, komentare jednostavno izbriše. To nipošto nije dobra taktika jer su trolovi sve agresivniji, piše Sandra Babić.

Što smo još za vas pripremili otkrijte sami u novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera.

Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 

22. ožujak 2023 01:12