Aktualno
StoryEditor

UHPA dodijelila ISO certifikate za četrdeset putničkih agencija u Hrvatskoj

15. Prosinac 2017.

Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u petak je dodijelila certifikate ISO 9001:2015 za 40 agencija iz cijele Hrvatske, što je potvrda njihove kvalitete u poslovnim procesima i radu s turistima.

Certificiranje agencija UHPA je pokrenula 2012., a prve članice certifikate ISO 9001 dobile su 2014. godine. Kako se ISO 9001 norma u 2015. mijenjala, bila je potrebna revizija i obnova tako da su od 40 danas uručenih certifikata 32 revidirana, a osam je novih.

"Putničke agencije u Hrvatskoj su važan dio turizma, često i njegov pokretač, pogotovo u kontinentalnom dijelu zemlje, te je iznimno važno da imaju kvalitetne procese poslovanja i usluge", istaknuo je na dodjeli ministar turizma Gari Cappelli koji je uručio certifikate zajedno s predsjednikom UHPA-e Tomislavom Fainom.

>>> Cappelli: Iduće godine očekuje se 930 milijuna eura investicija u turizmu

Cappelli je agencijama čestitao na ovogodišnjem poslovanju, jer su, kako je kazao, pridonijeli turističkim rekordima i pogotovo dobrim predsezonskim i posezonskim rezultatima.

Poručio im je da imaju potporu Ministarstva i HTZ-a, a u izjavi novinarima uoči dodjele iznio je očekivanja da će ova godina završiti sa 10 do 12 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na prošlu, te s oko 7 do 8 posto većim prihodima, što bi bilo iznad 10 milijardi eura.

"Zadovoljni smo ovom godinom, pogotovo predsezonom i posezonom. Agencije su kao i drugi u turizmu imali uspješnu sezonu. Vjerujemo u nastavak dobrih trendova i u idućoj godini", kazao je Tomislav Fain.

On je za Hinu rekao da je u petak prije dodjele certifikata održana skupštinu UHPA-e na kojoj je usvojen godišnji program rada za 2018.

Prema tom programu, UHPA će se i iduće godine baviti aktualnim temama za agencijsko poslovanje i nastaviti s lobiranjem za bolje uvjete poslovanja.

02. travanj 2023 00:45