Aktualno
StoryEditor

Upalilo je! Zaboravljena kamionska guma ipak je uklonjena sa željezničke stanice Haganj

19. Ožujak 2019.

Većina nas bila je prilično skeptična kada smo prije tjedan dana u anketi postavili pitanje kada će HŽ ukloniti veliku kamionsku gumu koja je odbačena na praznom parkiralištu željezničke stanice Haganj stajala mjesecima. Samo 10 posto vas u anketi je izrazilo nadu kako će guma biti otklonjena kroz nekoliko dana. Najviše je bilo ‘nevjernih Toma‘ koji su prorokovali kako će guma zauvijek ostati na parkiralištu, a više od četvrtine onih koji su sudjelovali u anketu predvidjela je kako će HŽ Infrastrukturi za tu veliku akciju čišćenja biti potrebna barem godina dana.

Međutim, prilikom jučerašnje redovne inspekcije koju Lider provodi na željezničkoj stanici koja nikako da dočeka otvaranje dionice pruge Gradec-Sveti Ivan Žabno utvrdili smo da je guma netragom nestala.

Ne znamo je li to zahvaljujući HŽ Infrastrukturi ili nekom drugom akteru koji je gumu odnio iz altruizma ili je u tom činu pronašao neki osobni interes. U svakom slučaju, zahvaljujemo svima što ste sudjelujući u našoj anketi uperili prst prema najsporovoznijoj mogućoj administraciji i jednom od najrecentnijih primjera kako velike investicije naočigled sviju propadaju jer su zaglavile u nekoj od vrlo složenih hrvatskih procedura.

Kako bilo, guma je u manje od tjedan dana napustila parkiralište. Iako nije baš skromno pripisivati si zasluge, gajimo nadu kako smo doprinijeli tome da netko (nadamo se iz HŽ-a) otkotura nesretnu gumu u svoje vozilo i otpremi je na pogodnije mjesto.

Dok čekamo da se vlakovi pokrenu, a to bi navodno u drugoj polovici ove godine trebali i dočekati, budnim okom ćemo nastaviti motriti osvijetljenu stanicu na kojoj zasad prevladava pustoš. Unatoč tome, netko je uspio dupkom napuniti kantu za smeće. Što mislite koliko će trebati da se ona isprazni? :)

[caption id="attachment_379067" align="aligncenter" width="675"] Koliko će trebati da se isprazni ova kanta za smeće? Foto: Miodrag Šajatović/Lider[/caption]

25. travanj 2024 13:06