Aktualno
StoryEditor

Uskoro počinje Nikola Tesla EV Rally Croatia 2018

23. Svibanj 2018.

Nikola Tesla EV Rally Croatia, prvi reli isključivo električnih vozila, ove će godine početi 3. lipnja. Reli tradicionalno starta u Istri, a 60 timova će tijekom osam dana vožnje rutom dugom 1550 kilometara prolaziti najljepšim predjelima Hrvatske – pet otoka i šest nacionalnih parkova, uz mnoštvo atrakcija na ruti koja je i službena Zelena električna magistrala s punionicama.

>>>VIDEO/FOTO: Današnji Rimac C_Two nadjačao sutrašnji Teslin Roadster

Prošle godine reli je okupio najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj  Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Dnevno je potrošeno između 4  i 5 MW struje, a punjenje se odvijalo na HEP-ovim trafostanicama, sa svim vozilima istodobno, što je fasciniralo sve natjecatelje.

Naglasak relija je na hrvatskoj izvrsnosti, stoga ni jedna lokacija kojom ruta prolazi nije odabrana slučajno. Hrvatski proizvodi, hrvatska električna vozila i punionice uz turističku ponudu glavne su odrednice projekta.

>>>Rimac i Camel grade milijardu kuna vrijednu tvornicu u Kini

I ove godine kao vozači i ambasadori relija sudjeluju : Vjekoslav Majetić i cijeli team iz Dok-inga, Mate Rimac sa svojim investitorima i kupcima u Concept One, te drugi partneri sa svojim svojim teamovima, strane novinarske ekipe, ambasadori zemalja EU plus  SAD, Kanada, Australija, Japan, Kina, a pozvane su i neke top medijske ličnosti koje su i zagovaratelji ekologije, a sve u svrhu što boljeg medijskog globanog učinka.

28. travanj 2024 09:43