Aktualno
StoryEditor

FOTO: Uz dokone poglede s Ciboninog tornja uklonjen Agrokorov logotip

10. Prosinac 2017.

Prohladan, ali sunčan dan pokazao se idealnim za vrtoglav posao skidanja 150 kilograma teškog Agrokorovog logotipa s Ciboninog tornja. Iako najavljen za 12 sati, čin je kasnio petnaestak minuta i nije probudio značajan interes prolaznika i namjernika. Građani su predstavom kratili čekanje tramvaja, a kad bi ovaj stigao, otišli svojim putem.

Sama, logistički relativno složena operacija, potrajala je oko 25 minuta i nakon 18 godina promijenila panoramu zagrebačke Trešnjevke.

Agrokor je Cibonin toranj napustio 4. prosinca, preselivši zaposlenike u poslovne prostore na Žitnjaku.

"Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima," priopćila je tada izvanredna Uprava.

>>>Summa Nox o zaključku Bandića: Trpimo štetu zbog ‘neznanja i neodgovornosti gradskih službenika’

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine. Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 m².

16. travanj 2024 03:42