Aktualno
StoryEditor

Uz Tolušića uhićen još jedan zaposlenik tijela državne uprave

07. Srpanj 2022.
Tomislav Tolušić, bivši HDZ-ov ministar 

Uz bivšeg ministra Tomislava Tolušića zbog subvencijske prijevare i zlouporabe položaja vezano uz natječaje u vinskom sektoru uhićen je još jedan zaposlenik tijela državne uprave, doznaje se u policiji koja nije otkrila identitete uhićenih.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene su dvije osobe s područja Policijske uprave virovitičko-podravske, jedan bivši državni dužnosnik i jedan zaposlenik tijela državne uprave, izvijestila je policija.

U priopćenju su potvrdili i da po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u subvencijsku prijevaru, zlouporabu položaja i poticanje na to nedjelo.

- U tijeku je provođenje više dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će protiv osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu Uredu europskog tužitelja u Republici Hrvatskoj, kada ćemo biti u mogućnosti objaviti priopćenje s više detalja - navode u priopćenju.

Nakon informacije da je policija upala u Tolušićevu kuću u Virovitici Ured europskog tužitelja potvrdio je da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.

- Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj - izvijestili su na svojoj internetskoj stranici.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska  Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.

Policijski istražitelji u kuću bivšeg HDZ-ova ministra Tomislava Tolušića u Virovitici došli su u četvrtak ujutro, neslužbeno zbog poticaja koje je dobio za svoju vinariju otvorenu nakon odlaska s ministarske dužnosti.

Tolušić je obuhvaćen i istragom o dodjeli poticaja pokrenutoj nakon uhićenja ministra Darka Horvata. U toj je istrazi suosumnjičen i bivši potpredsjednik vlade Boris Milošević koji bi danas trebao biti ispitan u Uskoku.

14. travanj 2024 12:14