Aktualno
StoryEditor

Valamar zajamčio primanja od minimalno 5.000 mjesečno

08. Veljača 2018.

Valamar Riviera, najveći poslodavac u hrvatskom turizmu, odlučila je povećati plaće i jamčiti minimalna neto primanja u iznosu od 5 do 7 i pol tisuća kuna. Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4.000 na 5.000 kn za sve djelatnike, tzv. ‘Valamar jamstvo‘, Uprava Valamara donijela je danas sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), a koja stupa na snagu s 1. travnja ove godine.

U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će u potpunosti porezna rasterećenja za sezonski rad uložiti u povećanje neto primanja djelatnika. Tako će od travnja 2018. godine, svi djelatnici koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena primanja od minimalno 5.000 kuna do 7.500 kuna mjesečno.

Za sezonce osiguran kvalitetan smještaj

Osim samog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj uz tri topla obroka dnevno na trošak poslodavca.

Valamar ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom ‘Kuća Valamar‘.

U Rapcu, na otoku Krku i u Poreču sezonski radnici bit će smješteni u hotelima za zaposlenike ‘Kuća Valamar‘ gdje ih čekaju novo uređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorijama za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

>>>Prvaci hrvatskog turizma novac od poreznog rasterećenja preusmjeravaju za veće plaće radnika

- U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo činjenicom da nam se velik broj djelatnika vraća i da je interes za rad u Valamaru iz godine u godinu sve veći. Samo u hotele za zaposlenike u zadnje dvije godine uložili smo više od 60 milijuna kuna. Porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika, a osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto. U Valamaru su djelatnici jednako važni kao i gosti, te nastavljamo ulagati u materijalna prava, uvjete rada, ali i edukaciju nužnu za razvoj njihovih karijera, ističe Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

Edukacije i treninzi 

Sezonci u Valamaru imaju na raspolaganju kontinuirane edukacije i treninge, priliku za nagrade u okviru 18 programa nagrađivanja te mogućnosti napredovanja i razvoja karijere u svim segmentima turističkog poslovanja. Sezonski posao prvi je korak prema stalnom cjelogodišnjem poslu i razvoju karijere u najvećoj turističkoj kompaniji u zemlji. Valamar je za 2018. godinu osigurao 1.200 ugovora za stalnog sezonca i 400 novih ugovora za stalni radni odnos.

>>>Valamar Riviera želi Hotele Makarska

Valamar je najveći poslodavac u hrvatskom turizmu koji će ove godine zapošljavati 6.600 djelatnika i otvoriti čak 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, a svi zainteresirani za posao se mogu prijaviti na stranici Valamar Riviera.

21. lipanj 2024 03:57