Aktualno
StoryEditor

VIDEO: ‘La La Land‘ klonira tijelo najboljih mjuzikla, ali zaboravlja njihovu dušu

22. Siječanj 2017.

Film ‘La La Land‘ osvojio je najviše Zlatnih globusa u povijesti te je velik favorit da pomete konkurenciju i na dodjeli Oscara u veljači. Što je osvojilo kritičare i publiku? Damien Chazelle, mladi redatelj velike stvaralačke potentnosti, ali i često pogrešno kanalizirane energije, stvorio je mjuzikl prepun referencija na legendarne klasike žanra, raskošna raspona boja i dugih, vješto režiranih kadrova. Ali dok je Chazelle klonirao tijelo najboljih mjuzikla, ponajviše onih Jacquesa Demyja, zaboravio je na njihovu dušu.

Radnju i likove učinio je banalnima, zanemarivši bilo kakve subverzivne slojeve klasika kojima se poklonio. Moderni Los Angeles u kojem se film događa autor želi osuditi, upozoriti na njegovu tragikomičnu narav, ali rezultat biva upravo suprotan. ‘La La Land‘ tako slavi lažnu, infantilnu ideju grada filma i snova te ispada poput turističkoga promidžbenog materijala Los Angelesa. No sve bi to filmu bilo oprošteno da je glazbena strana bolje izvedena. Melodije pjesama nepamtljive su, tekstovi dosadni, a plesna koreografija neinventivna.

+ Redatelj: Damien Chazelle + Glume: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt + La La Land, SAD, 2016.,  127 minuta + Ocjena: 2.5/5

https://www.youtube.com/watch?v=0pdqf4P9MB8

06. lipanj 2023 05:19