Aktualno
StoryEditor

VIDEO Porsche: Novi SUV krade kupce BMW-u, Audiju i Mercedesu

07. Travanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=kYCjg91NIJw

Nedavno je njemački proizvođač sportskih automobila Porsche predstavio novi SUV Cayenne Coupe, koji je zakrivljenom linijom krova, tipičnom za coupée dobio agresivniji, ali i pomalo atraktivniji izgled od obične izvedbe.

Stražnji dio automobila dobio je spojler koji izlazi pri brzinama većim od 90 km/h, nova je prednja rešetka, ima veće otvore na bočnim stranama te nove horizontalne i vertikalne letvice koje mu daju agresivniji izgled

Ovim modelom iz Porschea žele pridobiti kupce koji ciljaju na slične modele poput BMW-a X6, Audija Q8 ili Mercedesa GLE Coupe. Novi Cayenne Coupe doživio je znatne promjene u dizajnu u odnosu na standardni model Cayenne. Osim što je stražnji dio automobila dobio spojler koji izlazi pri brzinama većim od 90 km/h, i prednji dio je doživio neke preinake. Da budemo precizniji, novi Cayenne Coupe ima novu prednju rešetku, veće otvore na bočnim stranama i nove horizontalne i vertikalne letvice koje mu daju taj agresivniji izgled, dok su donji odbojnik, prednja svijetla i poklopac motora isti kao i na standardnom Cayenneu. Još jedna promjena dogodila se glede krova, koji je na modelu Coupe ​niži za dva centimetra, što nije pretjerano uočljivo, ali povećava elegantnost vozila i daje mu skladnije linije karoserije. Što se unutrašnjosti tiče, Cayenne Coupe nije doživio neke velike preinake u odnosu na standardnu verziju. To znači da se u središnjem dijelu i dalje nalazi 12,3-inčni zaslon PCM sustava, ispred vozača su digitalni elementi te klasični analogni mjerač okretaja.

Porsche će nuditi dvije verzije ovog modela. Prva verzija ima trolitreni V6 motor snage 340 KS, a druga, turboverzija razvijat će snagu od 549 KS i pokretat će je četverolitreni twin turbo V8 motor. Prvom modelu do stotke će trebati 5,7 sekundi, s maksimalnom brzinom od 243 km/h, a turboinačica tu će brzinu postići u samo 3,7 sekundi i razvijat će maksimalnu brzinu od 286 km/h.

Ovaj model moći će se moći kupiti s nekoliko paketa opreme, među kojima se najviše ističe paket Sport Design. U tom paketu automobil dolazi s 22-inčnim naplatcima GT Design koji inspiraciju vuku iz legendarnog modela 911.

Cijena modela kreće se između 84 tisuće eura za model s V6 motorom i 147 tisuća eura za Cayenne Coupe turbo s V8 motorom.

28. travanj 2024 05:43