Aktualno
StoryEditor

Zagrebačka županija isplaćuje 7,2 milijuna kuna potpora za više od 200 poduzetnika

24. Listopad 2017.

Zagrebačka županija objavila je u utorak da kreće isplata 7,2 milijuna kuna bespovratnih potpora za 212 poduzetnika, a sredstva dodjeljuje temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2017. godini.

Na natječaj je zaprimljeno 308 zahtjeva, a odobreno 212 potpora koje županija dodjeljuje za početak poslovanja, za žene poduzetnice, kapitalne pomoći dodjeljuje za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

>>>Otvoren natječaj Pokreni nešto svoje

Glavnina potpora, nešto manje od 4,5 milijuna kuna, usmjerena je povećanju konkurentnosti za proizvodne djelatnosti. Mikro subjekti malog gospodarstva, različiti servisi i obrti mahom dobivaju po 60 tisuća kuna potpore, ukupno 2,3 milijuna. Dodatnih 2 2 milijuna kuna namijenjeno je malim subjektima malog gospodarstva i srednjim registriranim isključivo kao obrti.

Za povećanje konkurentnosti za neproizvodne djelatnosti županija je izdvojila 1,9 milijuna kuna, a ta će sredstva, mahom po 30 tisuća kuna, dobiti 66 subjekata.

Iznosima od 10 tisuća do 15 tisuća kuna (ukupno s 415 tisuća) županija podupire 31 ženu poduzetnicu, dok je 395 tisuća kuna namijenila poduzetnicima koji tek ulaze u svijet poduzetništva. Takvih je u ovom slučaju 40, a županija ih mahom  podupire s po 10 tisuća kuna.

>>>Što nas očekuje ovaj tjedan na tržištu kapitala?

Bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija dostupne su na stranicama županije.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije ističu kako je u tijeku priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Poduzetnici kojima je dodijeljena potpora mogu odmah započeti s nabavom, ne moraju čekati dostavu ugovora, navode iz županije.

19. travanj 2024 00:36