Aktualno
StoryEditor

Započela 4. međunarodna konferencija o kontrolingu

08. Studeni 2016.

Četvrtu međunarodnu konferenciju o kontrolingu pod nazivom "Budućnost kontrolinga već je počela" u hotelu Westin svečano su otvorili njezini organizatori Jasmina Očko, kontroling konzultantica tvrtke Kontroling Kognosko, te Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider.

U svom govoru Miodrag Šajatović pozdravio je sve okupljene te istaknuo važnost kontrolinga za globalnu konkurentnost tvrtki.

- Da bi tvrtke bile globalno konkurentne, kvalitetan kontroling često može biti presudan. Kako bi uspjeli, menadžeri u Hrvatskoj moraju imati ta znanja, rekao je Šajatović.

- Danas ćemo se baviti budućnošću kontrolinga koja je već počela, najavila je temu današnje konferencije Jasmina Očko, idejna začetnica Kontrolinga Kognosko te voditeljica hrvatskog ogranka Međunarodne udruge kontrolera (ICV) koja je uz Hrvatsku gospodarsku komoru pokrovitelj konferencije.

Na konferenciji će nakon objave i dodjele nagrade za najbolji kontroling projekt u 2016. godini, kontroling stručnjaci iz Austrije, Njemačke i Poljske podijeliti svoja iskustva te govoriti o najnovijim trendovima i izazovima u tom području, a Jasmina Očko predstavit će važnu ulogu koju je kontroling imao pri spajanju poduzeća Stublić Impex i Makromikro grupe.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

16. travanj 2024 09:35