Aktualno
StoryEditor

‘Zaželi‘ i u Vukovaru: Projektom Pokloni mi osmijeh sa 7,5 milijuna kuna zaposleno 50 žena

20. Ožujak 2018.

Na uvodnoj konferenciji Projekta ‘Pokloni mi osmijeh‘ u utorak su u Vukovaru svečano uručeni ugovori o zapošljavanju za 50 žena, pripadnica ranjivih i teže zapošljivih skupina s područja grada.

Ovaj projekt dio je Poziva ‘Zaželi - program zapošljavanja žena‘, financiranog iz Europskog socijalnog fonda kojim je gradu Vukovaru odobreno svih 7,4 milijuna kuna zatraženih na ime projekta.

>>>Žene su poželjele: Zbog izrazitog interesa projekt ‘Zaželi’ ojačan na milijardu kuna

- Sa zadovoljstvom moram istaknuti da je Vukovar četvrti grad po visini povučenih sredstava iz programa ‘Zaželi‘, a s gotovo 7,5 milijuna kuna zapošljavamo 50 žena na 24 mjeseca, istaknuo je vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček.

Izvijestio je da će po tom projektu zaposlene žene skrbiti o 300 krajnjih korisnika, uglavnom starijim i nemoćnim osobama, osobama slabijeg imovnog stanja te slabijega zdravlja.

>>>Program ‘Zaželi’ omogućio posao za 219 žena u Iloku i vukovarsko-srijemskim općinama

Istaknuo je da će se zaposlene žene i dodatno educirati kao priprema za tržište rada, svaka će dobiti bicikl za obilazak korisnika, dok će svakoga mjeseca za svakoga od 300 korisnika biti osigurano 200 kuna za nabavku osnovnih sanitarnih potrepština.

Po riječima v.d. predstojnice vukovarske podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Jasne Kolar, krajem veljače u Vukovaru je na evidenciji bilo 1.619 nezaposlenih osoba, od kojih su 55 posto žene, a od kojih je 32 posto starijih od 50 godina.

>>>Pavić: Zaposlit ćemo tri tisuće žena, svaka će pomagati četiri starija kućanstva

- Drago mi je što je Hrvatski zavod za zapošljavanje partner u ovome projektu koji ženama daje priliku da na lokalnom tržištu rada osiguraju egzistenciju i pomažu lokalnoj zajednici, rekla je Kolar.

24. svibanj 2024 21:18