Aktualno
StoryEditor

Zdravko Marić na 48 sati: Već ove godine moguća isplata neoporezivih božićnica do 7.500 kuna

23. Studeni 2018.

Tko časti s olakšicama u porezu na dohodak i neoporezivim nagradama, država ili gradovi i općine? - bilo je prvo pitanje postavljeno ministru financija Zdravku Mariću na 48 sati - susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu.

Nema čašćenja, rekao je Marić, već su porezne promjene donesene zato da što jednostavnijim poreznim propisima omogućimo rast primanja što širem krugu zaposlenih. Ne prihvaćam da je sve to samo za neke. Upravo neoporezivanje nagrada mogu osjetiti svi. Uostalom, čak 70 posto zaposlenih nije u poreznim škarama, pa  olakšice ne bi osjetili.  Pravilnik o dizanju neoporezivih primitaka s 2.500 kuna na 7500 kuna na godinu donijet ćemo do početka prosinca, pa će poduzetnici moći isplatiti veće neoporezive nagrade već ove godine, najavio je ministar financija.

>>> Kompenzacijska sredstva: Lokalcima za deset mjeseci 300 milijuna kuna više od plana za cijelu 2018.

Uslijedila je živa rasprava o poreznoj reformi u kojoj je s ministrom financija sudjelovalo troje gradonačelnika - Željko Turk (Zaprešić), Vojko Obersnel (Rijeka) i Jasenka Auguštan Pentek (Zlatar), a pitanjima i komentarima uključio se i velik broj od 450 sudionika ovog skupa.

29. travanj 2024 06:58