Arhiva
StoryEditor

Radnici KIO Orahovice Modus smatraju neprijateljskim preuzimačem

29. Prosinac 2011.
Piše:
lider.media

Tvrtka Keramika Modus uplatila je 46  milijuna kuna i tako postala vlasnikom KIO Orahovice. No 460 bivših radnika tvrdi kako nemaju jamstva da će dobiti 16 milijuna kuna, koliko potražuju, pa nastavljaju prosvjed do ispunjenja zahtjeva.

Novu vladu pozivaju da se, s HBOR-om i Hrvatskom poštanskom bankom, odrekne dijela svojih potraživanja. Bivši radnici KIO Orahovice koji već dva mjeseca štrajkaju tražeći svoje otpremnine, smatraju da je riječ o neprijateljskom preuzimanju tvrtke. Tvrde da se u stečajnom postupku pogodovalo Keramici Modus. Zbog toga su podnijeli prijavu USKOK-u.

Keramika Modus je navodno dobila založno pravo na KIO Orahovicu kako bi za njezinu kupnju mogla dobiti kredit. Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru ističu da je kupnja provedena u skladu sa zakonom.

- Ovo je dokaz da ćemo biti prevareni i mi i država, svi će se namiriti - i banke koje imaju vlasništvo i koje igraju tu igru, i poslovna banka koja na ovo založno pravo treba dati novac, i budući vlasnik - poručio je Marijan Vučinić, potpredsjednik Udruge vjerovnika i bivših radnika KIO Keramike Orahovica. (HRT)

24. travanj 2024 14:08