Biznis i politika
StoryEditor

Brojimo šlepere (48) Belje ponovno izvozi ABC sir u Irak

23. Lipanj 2022.
belje izvoz

Iz Belja su prošlog tjedna ponovno krenule isporuke ABC sira u Irak, tržište velikog potencijala s više od 40 milijuna stanovnika.

- Iako nas je pandemija nakratko zaustavila u izvozu ABC sira u Irak, u zadnjih nekoliko mjeseci smo intenzivirali pregovore s partnerima i dogovorili povratak ABC sira na to tržište. Posebno smo zadovoljni jer smo od prošlog tjedna krenuli s velikim isporukama koje će se nastaviti i u narednom razdoblju. Trenutačno smo prisutni na dvadeset tržišta na tri kontinenta, a naši planovi uključuju daljnje širenje. U ovom trenutku pripremamo i dogovaramo nova tržišta za izvoz ABC sira na području Azije - izjavio je Marko Žeravica, rukovoditelj izvoza Belja plus

Već više od četrdeset godina ABC sir je prisutan u svim zemljama Adria regije i jedan je od rijetkih domaćih mliječnih proizvoda koji ima i uspješnu izvoznu priču, kako na europskim tržištima, tako i u Americi i Australiji. Zbog svoje široke zastupljenosti na različitim inozemnim tržištima ABC sir je trenutno najvažniji izvozni proizvod Belja.

- ABC svježi krem sir jedan je od najprepoznatljivijih brandova u Hrvatskoj i regiji, a iskorak koji radimo svake godine na inozemnim tržištima zalog je za budućnost i pokazatelj kvalitete jer je konkurencija u mliječnom segmentu izuzetno jaka. Prodaja ABC sira na domaćem i inozemnom tržištu je u rastu svake godine i ukoliko ovako nastavimo, a imamo sve predispozicije, morat ćemo povećati proizvodne kapacitete da bi mogli zadovoljiti potražnju - izjavio je Tomislav Radišić, direktor prodaje i marketinga Belja plus.

26. travanj 2024 08:35