Biznis i politika
StoryEditor

Brojimo šlepere (49) Vinkovačka tvrtka Pekar mjesečno izveze 1,3 milijuna kilograma proizvoda

11. Srpanj 2022.
tvrtka Pekar Vinkovci

Vinkovačka tvrtka Pekar već se više od trideset godina bavi proizvodnjom svježih i zamrznutih pekarskih i slastičarskih proizvoda. U pogonu koji se prostire na više od 6500 m2 nalazi se cijela proizvodnja, modernizirana po najvišim standardima a logističko skladišni kapaciteti se povećavaju iz godine u godinu. Iz tvrtke kažu kako je zadnjih godina fokus stavljen na širenje komercijalne i prodajne mreže, kako u Republici Hrvatskoj tako i na području Europske unije ali i šire.

- Kontinuirane investicije u suvremene tehnologije od samih početaka dodatno su intenzivirane u posljednjem desetljeću našeg postojanja. Danas je naša proizvodnja u potpunosti modernizirana te velikim dijelom automatizirana. Ponosni smo i na ručni rad koji se prakticira isključivo kako bismo zadržali kvalitetu određenih proizvoda – kažu iz tvrtke

Sve te investicije dovele su do toga da tvrtka danas posjeduje više od 30 vlastitih vozila koja dnevno dostavljaju svježu robu na 500 lokacija dok se godišnje dostavi još  više od 65 000 paleta smrznutih proizvoda.

Mjesečno iz naše tvrtke izađe između 200 do 240 šlepera s oko 1,3 milijuna kilograma proizvoda a dnevno oko šest kamiona punih smrznutih proizvda kreće prema inozemstvu  – kažu iz tvrtke

Dodaju da su im glavna izvozna tržišta Njemačka, Austrija, Slovenija, Bugarska, Rumunjska, Češka, Slovačka, Mađarska, Poljska, Danska, Švedska, Finska, Italija, Španjolska i SAD.

23. travanj 2024 15:55