Biznis i politika
StoryEditor

Filipović: Ništa nisam znao ali sam ponosan što sam služio domovini

13. Prosinac 2023.
Davor Filipović

Nakon što ga je jučer premijer Andrej Plenković smijenio s pozicije ministra gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović se danas na press konferenciji obratio javnosti.

- Kada sam ulazio u političku arenu znao sam da neće biti lako, međutim iznad svega ponosan sam što sam imao priliku služiti domovini kao član vlade. Hrvatska raste i Hrvatska se razvija, hrvatsko gospodarstvo raste najbže u EU usprkos zlim jezicima. Hrvatska bilježi rekordne strane direktne investicije, to je jako važno. Moram istaknuti da sam ponosan što sam sudjelovao u svim tim projektima, a sve to utječe na standard naših građana i na sigurnost – rekao je bivši ministar.

Dodao je kako mu je dužnost bila da ne bude teret niti hrvatskoj vladi niti HDZ-u, a ni hrvatskoj državi.

Što se tiče poruka, nisam ništa znao o tome, ali preuzimam političku odgovornost, rekao je.

Moj savjetnik je jedan od najimućnijih u našoj domovini,  da se upliće u takve sitne stvari, mene to jako iznenađuje. Ali moja je politička odgovornost, i niti jedan pojedinac nije važniji od države. Čast mi je bila služiti hrvatskoj vladi i hrvatskoj državi i svim našim sugrađanima. Svim kolegama i vladi i svim zaposlenicima i svim novinarima želim se zahvaliti na suradnji i želim vas svako dobro u budućem radu – zaključio je.

Na pitanja novinara uglavnom je odgovarao sa ‘ne znam‘ i ‘ništa nisam znao‘.

Dodao je kako je on cijelo vrijeme  radio ‘časno i pošteno na dobrobit hrvatskog naroda‘ te da se planira vratiti na fakultet.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković smijenio je jučer Filipovića, a Jurica Lovrinčević prestao je time biti posebnim savjetnikom u Filipovićevom kabinetu.

27. travanj 2024 07:54