Biznis i politika
StoryEditor

Nova uloga: Orešković na čelu Nadzornog odbora IEDC – Poslovne škole Bled

16. Lipanj 2022.
Stjepan Orešković

Hrvatski znanstvenik i poduzetnik te suvlasnik M+ grupe, Stjepan Orešković, dobio je novi ulogu i to na čelu Nadzornog odbora IEDC – Poslovne škole Bled. Kako je navedeno na mrežnoj stranici bledske škole, Orešković je za predsjednika NO-a imenovan na prošlotjednoj sjednici zbog svog utjecaja u međunarodnoj poslovnoj i akademskoj zajednici.

Iako je ugledna bledska poslovna škola jedno vrijeme imala običaj u odbor primati samo članove slovenske poslovne zajednice, Orešković se nametnuo kao dobar izbor zbog svojeg profesorskog i suradničkog iskustva na brojnim svjetskim sveučilištima te kao voditelj velikih privatnih tvrtki, međunarodnih projekata i akademskih institucija.

U Hrvatskoj je najpoznatiji kao većinski dioničar M+ Grupe, koja se bavi outsourcingom poslovnih procesa (u najvećoj mjeri call centrima). Grupa inače zapošljava više od deset tisuća ljudi čime se nametnula kao druga najveća tvrtka u Hrvatskoj po broju zaposlenih, a u posljednje četiri godine istaknula se s čak 15 akvizicija stranih kompanija koje rade slične poslove tako da trenutno djeluje na 62 svjetska tržišta.

Uz to, Orešković je redovni je profesor na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, osnivač i direktor Suradničkog centra Svjetske zdravstvene organizacije za strateške informacije o HIV-u te glavni istraživač projekta Pfizer Inc. GLOBAL GRAND. Radio je kao konzultant za međunarodne organizacije poput Svjetske banke, Europske komisije DG Science i Svjetske zdravstvene organizacije.

01. veljača 2023 00:17