Biznis i politika
StoryEditor

Umro je Đuro Horvat

05. Srpanj 2023.
Đuro Horvat

Jutros je u Županijskoj bolnici Čakovec umro Đuro Horvat (80) jedan od najvećih međimurskih poduzetnika, vlasnik tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, prenosi portal medjimurski.hr.

Bolovao je duže vrijeme, ali mu se stanje pogoršalo nakon nedavnog privođenja, za koje je do smrti govorio da je lažirano i nepravedno prema njemu.

U njegovoj biografiji stoji na je Đuro Horvat rođen u Draškovcu 1943. godine, gospodarstvenik je i inovator, osnivač i vlasnik tvrtke Tehnix. Diplomirani je ekonomist. Do osnutka tvrtke Tehnix dvadeset i pet godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici Rade Končar u Donjem Kraljevcu. Tehnix se od 1991. godine do danas razvio u vodeću eko industriju u Europi i svijetu na području projektiranja, proizvodnje i servisiranja strojeva, opreme i tehnologija za zaštitu okoliša te gospodarenje otpadom. Kao gospodarstvenik, poduzetnik, inovator i izumitelj, g. Horvat je primio niz nagrada i priznanja za svoj inovativni rad i djelovanje na području zaštite okoliša.

Đuro Horvat je 2016.godine proglašen poduzetnikom godine u Hrvatskoj. Odmah zatim izabran je za najgospodarstvenika u Europi i nominiran je u uži izbor 4 najbolja svjetska EY poduzetnika. Konačni izbor je održan u Monacu u lipnju 2016. godine. U nominaciji su bili predstavnici iz pedeset zemalja. Sjajan je uspjeh bio da je međimurska tvrtka svrstana među četiri najbolje zajedno s predstavnicima iz Njemačke, Australije i SAD-a.

Jedan od zadnjih istupa u javnosti Đuro Horvat je imao u Lideru (Anketa među izvoznicima) u kojoj je ‘prštao od optimizma‘.

27. travanj 2024 15:44