Biznis i politika
StoryEditor

Voditeljica iz HAMAG-BICRO-a uhićena po nalogu europskih tužitelja

21. Rujan 2022.
Cork, Irelandfoto Getty Images/wavebreak Media

Voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) uhićena je u srijedu po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja, neslužbeno, zbog sumnje da je namještala milijun kuna vrijedan natječaj tvrtki svog rođaka.

Ured europskog javnog tužitelja izvijestio je da u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom provodi hitne dokazne radnje. Neslužbeno se doznaje da je uhićena voditeljica službe za koordinaciju.

U kratkom priopćenju Ured europskog tužitelja izvijestio je da se dokazne radnje koje provode odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt  financiran sredstvima EU.

Kako doznaje Index, članica HDZ-a Magdalena Dovečer je kao zaposlenica HAMAG BICRO-a i voditeljica službe za koordinaciju. namještala natječaj za svog rođaka Tihomira Pajića koji je vlasnik obrta Studio P..

28. rujan 2023 22:34