Financije
StoryEditor

Revolut uveo mogućnost trgovanja ETF-ovima

11. Svibanj 2023.

Britanska fintech tvrtka Revolut uvela je mogućnost trgovanja ETF-ovima u svojoj aplikaciji pa korisnici sada mogu trgovati dionicama ili obveznicama za bilo koji iznos koji žele, počevši od jednog eura.

– Ažurirali smo naše uvjete i odredbe kako bismo odražavali pravne zahtjeve i druge promjene u vezi s trgovanjem ETF-ovima. Osim toga, napravljeno je još nekoliko izmjena kako bismo pojednostavili naše uvjete i učinili ih povoljnijima za naše korisnike – navode u priopćenju koje su poslali korisnicima aplikacije.

U svom su priopćenju upozorili i na rizike ulaganja u ETF-ove, uključujući tržišni rizik, rizik likvidnosti i rizik koncentracije.

– Što god da vas zanima, naš potpuno opskrbljeni izbor ETF-ova će pokriti. Uložite u industrije u razvoju kao što su umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost i big data, ali i u S&P 500, NASDAQ ili STOXX indekse. S više od 100 ETF-ova možete ulagati u ono što vam je najvažnije – objašnjavaju iz Revoluta.

Rast prihoda u 2022. godini

Korisnicima aplikacije dopušten je ograničen broj besplatnih trgovanja mjesečno, ovisno o pretplatnom planu pa tako korisnici standardnog plana imaju jednu besplatnu mjesečnu trgovinu, korisnici plus plana mogu trgovati besplatno tri puta mjesečno, premium korisnici mogu pet puta, a korisnici metal plana mogu 10 puta mjesečno trgovati besplatno.

Nakon što se prijeđe besplatno ograničenje, za svaku trgovinu primjenjivat će se varijabilna naknada od 0,25 posto. Revolut također primjenjuje godišnju naknadu za trgovanje od 0,12 posto tržišne vrijednosti vaše imovine, koja se naplaćuje mjesečno.

Londonski fintech već duže vrijeme omogućuje i trgovanje kriptovalutama, a u 2022. su zabilježili i skok prihoda od 33 posto, o čemu smo već pisali u Lideru.

Mikko Salovaara, financijski direktor Revoluta, otkrio je Reutersu da su prihodi tvrtke porasli na 1,03 milijarde dolara u 2022. godini. Rekao je da je broj novih pretplata i poslovnih računa porastao unatoč padu tržišta kriptovaluta, s obzirom da fintech klijentima nudi mogućnost kupnje, prodaje i razmjene preko 90 kriptovaluta.

Jedan od najvrjednijih britanskih start-upova prikupio je 1,7 milijardi dolara od svog pokretanja 2015. godine. Međutim, Salovaara je kazao kako kompanija ne kani uskoro osigurati bilo kakva prikupljanja sredstava, opisujući je kao ‘samoodrživu‘. Također je izjavio kako Revolut nastoji postati javno uvršten entitet na burzi, iako ‘to nije prioritet‘.

23. travanj 2024 10:37