Klub izvoznika
StoryEditor

Brojimo šlepere (S0406): Iz Klimaopreme ove godine u inozemstvo odaslano 880 šlepera

27. Studeni 2023.
Klimaoprema

Liderova akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja! Dok neki broje turiste, mi brojimo šlepere s robom za izvoz koji su za nacionalnu ekonomiju značajniji od izvoza usluga, a to je u javnosti sasvim zanemarena spoznaja. 

Tvrtka Klimaoprema vodeći je hrvatski proizvođač opreme za ventilaciju, klimatizaciju i inženjering u čistim prostorima. S dvije tvornice u Samoboru i Novoj Gradiški, te inženjeringom u Svetoj Nedelji i Zagrebu, kao i brojnim tvrtkama kćerima diljem Europe, broji više od 800 zaposlenika.

Klimaoprema izvozi u 50 zemalja i preko 90 posto prihoda ostvaruje izvozom. Proizvodnja se temelji na robotiziranim i automatiziranim proizvodnim linijama.

- Tjedno izvozimo oko 20 kamiona robe, većinom na Europska tržišta - Švicarska, Njemačka, Nizozemska, Francuska, Skandinavija te u regiju. Ostvarujemo i veliki broj kontenerskih brodskih transporta, većinom na tržišta Bliskog Istoka – Saudijska Arabija, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Iako je kamionski transport najzastupljeniji, mnoge projekte šaljemo i avionskim transportom. Nedavno smo cijeli bolnički projekt u Katru otpremili avionskim transportom, koji je skratio vrijeme izvođenja projekta, koje je radi prošlogodišnjeg svjetskog nogometnog prvenstva u Dohi skraćeno u najvećoj mjeri. Naime, radi male luke i samog prostora grada Dohe, prioritet su imali projekti za potrebe prvenstva, dok su svi drugi čekali red u luci da budu pušteni u zemlju - objasnili su iz Klimaopreme. 

BROJIMO ŠLEPERE, 4. SEZONA 

  • Ferro-Preis: 600 šlepera
  • Končar Grupa: 1.637 šlepera
  • Kraš: 877 šlepera i 198 kontejnera 
  • DIV Grupa: 1100 šlepera
  • Požgaj Grupa: 335 šlepera
  • Klimaoprema: 880 šlepera 
25. travanj 2024 00:59