Klub izvoznika
StoryEditor

Brojimo šlepere (S04E07): Spider Grupa ove godine izvezla više od 90 šlepera robe

04. Prosinac 2023.

Liderova akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja! Dok neki broje turiste, mi brojimo šlepere s robom za izvoz koji su za nacionalnu ekonomiju značajniji od izvoza usluga, a to je u javnosti sasvim zanemarena spoznaja. 

Spider grupa više od 55 posto svojih prihoda ostvaruje na izvoznim tržištima gdje je prisutna u dva segmenta; kao dobavljač sirovine za najveće svjetske kompanije čajeva te kao izvoznik vlastite robne marke čajeva Naturavita. Njihova izvozna mapa pokriva čak 33 države u sirovinskom segmentu te osam država kroz prodaju Naturavita brenda.

Najviše su to susjedne države, ali njihovi se čajevi mogu pronaći na policama trgovačkih lanaca u Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Što se SAD-a tiče, Spider grupa je na tom tržištu napravila snažan iskorak i tako se pozicionirala na sam vrh po količini i financijskom iznosu izvezene robe, zajedno s Italijom, Slovačkom i Poljskom. 

- Tijekom prvih deset mjeseci ove godine, Spider grupa je izvezla ukupno 1.000 tona bilja, odnosno 89-ak punih šlepera robe, od čega 19 šlepera vlastite robne marke Naturavita. Također bi istaknuli da se Spider grupa pozicionirala kao jedan od najvećih proizvođača čajeva i ljekovitog bilja u ovom djelu Europe u našoj, rekli bi dosta uskoj industriji, te smo prepoznati po kvaliteti i održivosti u svim segmentima naših proizvoda, te ono što je dosta aktualno po društveno i okolišno odgovornom poslovanju. Strateški ciljevi za budućnost naše grupacije svakako uključuju nastavak izvozne ekspanzije i otvaranje novih tržišta - kaže Denis Nemčević, direktor Spider grupe. 

Što se tiče Herbariuma, tvrtke u većinskom vlasništvu talijanskog Evertona, a u manjinskom vlasništvu Spider grupe, završila je listopad s 226 izvezenih šlepera gotove robe, a ovu godinu planira završiti s više od 250 šlepera. To znači da se izvoz odvija gotovo svakog radnog dana u godini, a roba odlazi u preko 15 zemalja diljem svijeta i na prostoru EU.

BROJIMO ŠLEPERE, 4. SEZONA 

  • Ferro-Preis: 600 šlepera
  • Končar Grupa: 1.637 šlepera
  • Kraš: 877 šlepera i 198 kontejnera 
  • DIV Grupa: 1100 šlepera
  • Požgaj Grupa: 335 šlepera
  • Klimaoprema: 880 šlepera 
  • Spider Grupa: 90 šlepera

Akcija ‘Brojimo šlepere‘ se nastavlja pa ovom prilikom pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

28. travanj 2024 09:25