Klub izvoznika
StoryEditor

DHL Express pojačava kapacitete u zračnom prijevozu i priprema mrežu na kopnu za zahtjevni vrhunac sezone 2024.

16. Rujan 2024.
DHL

DHL Express, vodeći svjetski pružatelj usluga prijevoza žurnih pošiljaka pojačao je ulaganja u kapacitete prijevoza i obrade pošiljaka u očekivanju povećane potražnje za žurnim slanjem pošiljaka u tradicionalnom vrhuncu sezone koji je uvijek na kraju godine.  DHL Express ulaže više od 100 milijuna eura u prijevoz i obradu pošiljaka u četvrtom tromjesečju kako bi popratio rast koji bilježe njegovi klijenti.  U sklopu modernizacije zrakoplovne flote,  DHL Express će u promet pustiti osam novih teretnih zrakoplova tipa Boeing 777. Očekuje se da će svjetska e-trgovina zabilježiti rast od 8,8 posto u 2024. i tako će ostati glavna pokretačka snaga za rast obujma poslovanja dok se segment poslovanja s poduzećima (B2B) polako oporavlja. Usprkos kontinuirano nesigurnom okružju u ukupnom svjetskom gospodarstvu, tvrtka pojačava zrakoplovne kapacitete  i proširuje međunarodnu mrežu sortiranja i isporuke paketa kako bi osigurala klijentima uspješan vrhunac sezone.  

- DHL Express je odlučan u namjeri da ostane najvažniji partner tijekom užurbanog vrhunca sezone krajem godine, koji je često poslovno najvažniji i operativno najizazovniji period za mnoge naše korisnike - kaže John Pearson, izvršni direktor DHL Expressa.

- Naša fleksibilna međunarodna mreža kombinira visokokvalitetnu uslugu i pouzdan pristup kapacitetima, što omogućuje poduzećima da reagiraju u stvarnome vremenu na promjene u potražnji potrošača, a sve je potpomognuto digitalnim alatima koji im pomažu da poboljšaju iskustvo klijenata i optimiziraju podizanje pošiljke i krajnju isporuku. Kako su globlana tržišta prijevoza tereta stalno nesigurna, a e-trgovina stalno bilježi rast obujma, očekujemo zdrav porast potražnje u segmentu žurnih pošiljaka u četvrtome tromjesečju. Provodimo potrebna ulaganja kako bismo pojačali otpornost naše globalne mreže i kako bismo omogućili klijentima uspjeh tijekom zathjevnog vrhunca sezone 2024. - dodao je Pearson.   

Ulaganja u zrakoplovne kapacitete i štedljiviji zrakoplovi  

DHL ulaže u svoje zrakoplovne kapacitete u četvrtome tromjesečju 2024. što obuhvaća i uvođenje i dodatnog tipa zrakoplova srednjeg i širokog trupa i dodatne letove postojećim zrakoplovima, posebice na međunarodnim linijama. Tvrtka očekuje veliku porast obujma poslovanja posebice iz smjera Kine prema ostatku svijeta tijekom nadolazećeg vrhunca sezone.  

Tvrtka ulaže u osam novih teretnih zrakoplova tipa Boeing 777 za transpacifičke i interkontinentalne rute između Azije i Europe, čime se poboljšavaju kapaciteti na ovim ključnim linijama, a i nastavlja se DHL-ov prelazak na prijevoz sa  smanjenom emisijom stakleničkih plinova s novijim, štedljivijim zrakloplovom.  Tvrtka je uložila u dodatne kapacitete obrade i sortiranja pošiljaka na mreži na kopnu, uključujući i zrakoplovne centre u npr. Kopenhagenu, Kölnu, Parizu, Atlanti, Brusseli i East Midlandus (UK) kako bi rasporedi letova bili fleksibilniji i kako bi se teret preusmjerio u slučaju velike potražnje i prekida lanca opskrbe.  

Uz ova ulaganja u kapacitete DHL Express i dalje je usredotočen na dugoročniji cilj pružanja usluga isporuke uz smanjene emisije staklenikkih plinova. Uz napore da zamijeni svoju globalnu flotu zrakoplova i gradi nove ugljično neutralne zgrade DHL Express je bio prvi globalni dostavljač žurnih pošiljaka koji je klijentima omogućio da smanje emisije stakleničkih plinova uporabom DHL GoGreen Plus usluga. Surađuje s partnerima kao što su  World Energy i Neste, a održivo avionsko gorivo (SAF) rabi se proporcionalno u DHL Expressovoj floti zrakoplova kako bi se smanjile emisije ugljičnog dioksida. Na osnovu pristupa ‘rezerviraj i traži‘ ostvarena smanjenja (cilj 3) dijele se klijentima u obliku certifikata.  

E-trgovina ostaje pokretač rasta 

Uz kontinuirani, postupni, oporavak obujma poslovanja s poduzećima (B2B), DHL Express očekuje da  e-trgovina ostane pokretačka snaga u pozadini povećanja obujma poslovanja na međunarodnim relacijama između pacifičkog dijela Azije, Europe i obje Amerike. Iako su se brojke približile pretpandemijskim prognozama, očekuje se da će svjetska e-trgovina rasti za 8.8% u 2024. i da će nastaviti rasti kao dio ukupne maloprodaje. E-trgovina je i dalje vitalni rastući sektor globalnoga gospodarstva. Trenutačni izazovi kao geopolitičke napetosti i trgovinske prepreke dovele su do reorganizacije lanaca opskrbe, ali nisu ograničile urođenu dinamičnost ovog sektora.

16. rujan 2024 12:16