Klub izvoznika
StoryEditor

DHL i Envision udružuju se kako bi ostvarili održive inovacije u logistici i energetici

02. Kolovoz 2024.
Tobias Meyer, glavni izvršni direktor DHL grupacije, i Zhang Lei, izvršni direktor Envision grupe.

Envision grupa i DHL grupa potpisale su Sporazum o strateškom partnerstvu kako bi potaknule sveobuhvatnu suradnju u pronalaženju logističkih rješenja i međusobno ubrzale postizanje ciljeva održivosti. Partnerstvo obuhvaća četiri glavna područja: logistička rješenja, održivo avionsko gorivo (SAF), zelenu energiju i zajedničku gradnju ‘Industrijskog i logističkog parka Net Zero‘. Njihovo partnerstvo spoj je bogatog iskustva u logistici DHL grupacije i Envisionovog znanja o rješenjima iz područja obnovljivih izvora energije, s ciljem da se ubrza napredak ekoloških energetskih inicijativa. Obje se tvrtke, kako su priopćili, zalažu za održivost s ciljem postizanja nulte razine emisija stakleničkih plinova.

U sklopu ovog partnerstva ključni je naglasak na održivom avionskom gorivu (SAF). Obje tvrtke smatraju da je održivo avionsko gorivo (SAF) ključna sastavnica u smanjenju emisija stakleničkih plinova u zračnom prijevozu i promicanju dekarbonizacije zrakoplovne industrije. DHL planira povećati udio održivog avionskog goriva (SAF) na 30 posto do 2030. U ovoj strateškoj suradnji Envision će DHL opskrbljivati održivim avionskim gorivom (SAF) i tako će podržavati ciljeve ove logističke tvrtke za smanjenje emisija ugljikova dioksida, a istodobno će osiguravati globalnu isporuku. Envision će istražiti i mogućnosti kako nabaviti obnovljive izvore energije i tehnologiju kojom bi se neprekidno unaprjeđivala dekarbonizacija u sektoru zračnog prijevoza.

Zhang Lei, predsjednik grupacije Envision, rekao je: – Prijevozni sektor, pretežno onaj dio koji rabi održivo gorivo, kritična je granica u prijelazu na nultu razinu emisija stakleničkih plinova, ali trenutačno kaska s postizanjem ciljeva većinom zbog visokih troškova zelenih ugljikovodika i njihovih derivata. Envision želi smanjiti tu troškovnu prepreku uz pomoć sustavnih tehnoloških inovacija, revolucijom u proizvodnji proizvoda vezanih za održivo avionsko gorivo (SAF) i olakšavajući masovni industrijski razvoj ove nove „nafte“ kako bi se poduprli globalni napori prema postizanju ugljične neutralnosti. –

K tomu, Envision će pružiti sveobuhvatna rješenja prelaska na zelenu energiju, uključujući i električnu energiju, kako bi se poduprli energetski ciljevi DHL-a kroz ciljanu nabavu zelene energije.

Ovim sporazumom DHL postaje ključni strateški partner za razvojne planove Envisiona koji će podupirati DHL-ovu široku mrežu u 220 zemalja i teritorija, a to će Envisionu pomoći da uđe na nova tržišta obnovljivih izvora energije. Kao primarni logistički partner Envisiona, DHL će primijeniti posve integrirana logistička rješenje kako bi poboljšao učinkovitost i kvalitetu, osiguravajući pritom besprijekorno upravljanje globalnim lancem opskrbe te sveobuhvatnu potporu u snalaženju među zakonskom regulativom i izazovima u provedbi.

– Partnerski okvir s Envisionom predstavlja daljnji korak prema globalnom vodstvu u održivosti za DHL grupaciju. Ponudit ćemo iskustvo bez premca u logistici i jedinstvenu globalnu mrežu, a Envision ćemo podupirati u međunarodnom širenju i svladavanju logističkih izazova – rekao je Tobias Meyer, glavni izvršni direktor DHL grupacije.

– Zajedno ćemo pokrenuti promjenu u integraciji zelenih tehnologija i optimizaciji lanaca nabave, te ćemo postaviti nova mjerila za održivu inovaciju i globalni okolišni učinak kroz energetsku tranziciju – dodao je.

Envision i DHL istražit će mogućnosti zajedničkog ulaganje i gradnje  ‘Industrijskog i logističkog parka Net Zero‘ koji će obuhvaćati više industrijskih sektora. ‘Industrijski i logistički park Net Zero‘ nova je klasa industrijskih parkova u cijelosti pokretana zelenim energetskim rješenjem i obuhvaća opskrbne lance nekoliko industrijskih grana, poput proizvodnje električnih automobila i baterija. Park ima kao cilj unaprjeđenje novih modela električnih sustava i poticanje zelenih industrijskih ekosustava, dok istodobno ubrzava globalnu zelenu tranziciju za klijente. Prvotno ga je u Kini pokrenuo Envision, a sad se širi na Europu, Bliski istok i dalje uz pomoć DHL-a, nudeći inovativna rješenja za globalnu tranziciju prema nultoj stopi emisija stakleničkih plinova.

19. rujan 2024 22:24