Klub izvoznika
StoryEditor

Tehnix otvara centar za savjetovanje, obuku i održavanje komunalnih vozila

30. Travanj 2022.
Đuro Horvatfoto Ratko Mavar
Kako bi se prikupljanje otpada obavljalo sigurno, racionalno i ekonomično, vozačima trebaju dodatna znanja i specijalna obuka na Tehnixovim vozilima. Tako mogu uštedjeti dvadesetak posto vremena u prikupljanju

Tvrtka Tehnix iz Donjega Kraljevca otvara centar za savjetovanje, obuku i održavanje svojih specijalnih komunalnih vozila.

– Sada je pravo vrijeme da komunalna poduzeća ulažu u obuku svojih radnika koji upravljaju specijalnim komunalnim vozilima. Stručnost, dobra obučenost te racionalna upotreba komunalnih vozila važne su za komunalna poduzeća kako bi otpad prikupljala sigurno, racionalno i ekonomično. Da bi to radnici uspješno obavljali, trebaju ima dodatna znanja i specijalna obuka na novim vozilima koja se proizvode u Tehnixu već desetu godinu kao Ekomunal komunalna vozila Tehnix.

Ugovorili smo dugoročnu razvojnu suradnju s Mercedesom za isporuku pogonskih podvozja tehnički prilagođenih za trajnu funkcionalnost i izdržljivost u specijalnim, složenim i otežanim uvjetima upotrebe. Tehnička i informatička sofisticirana opremljenost vozila​ Ekomunal​ zahtijevaju dodatnu obuku vozača – objasnio je ​Tehnixov predsjednik​ Đuro Horvat razlog otvaranja centra.

Uz dobru obuku vozača, specijalista za prikupljanje, prijevoz i pražnjenje prikupljenoga komunalnog otpada, korištenje vozila Ekomunal štedi dvadesetak posto vremena u prikupljanju otpada.

– Boljom obukom vozača koji će upravljati našim novim komunalnim vozilima pridonijet ćemo ekonomičnosti i sigurnosti u upotrebi svih funkcija vozila i njegove nadogradnje – zaključuje Horvat. 

25. travanj 2024 21:02