Konferencije i edukacije
StoryEditor

Hrvoje Čuvalo ponovno izabran za člana Upravnog vijeća EAPB-a

10. Lipanj 2024.
Hrvoje Čuvalofoto Ratko Mavar

Na prošlotjednoj sjednici Glavne skupštine Europske udruge javnih banaka (EAPB) predsjednik Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo ponovno je izabran za člana Upravnog vijeća te udruge.

Osnovan 2000. godine radi zastupanja interesa razvojnih banaka i europskih banaka u državnom vlasništvu, EAPB trenutačno ima 29 članica te predstavlja izravno i neizravno više od devedeset financijskih institucija s ukupnom imovinom od 3500 milijardi eura i tržišnim udjelom od petnaest posto u europskome financijskom sektoru.

– Biti član Upravnog vijeća u protekle dvije godine vrlo je važno iskustvo. HBOR se unutar te cijenjene  europske obitelji osjeća kao kod kuće i drago nam je što zajedno nastavljamo put. Prepoznajemo prilike za suradnju i razmjenu znanja koje pruža EAPB kao i dijalog s tijelima EU-a o pitanjima koja formiraju budućnost naših institucija. Naša uloga kao javnih i promotivnih banaka ključna je za kreiranje europske budućnosti.

I dalje ćemo se fokusirati na mjere za potporu oporavku i otpornosti te podupiranje europske konkurentnosti za dobrobit naših nacionalnih gospodarstava. Promicat ćemo zajedničke interese pred novom Europskom komisijom i novim zastupnicima u Europskome parlamentu radeći na ključnim područjima kao što su ulaganja u zelene tehnologije, održive financije, digitalna transformacija, promidžbene politike Europske unije, kao i bankarska regulativa te nadzor – izjavio je tom prigodom Hrvoje Čuvalo. 

Makroekonomisti predviđaju da će robni izvoz u ovoj godini rasti po stopi od 2,4 posto. Trebamo li se doista pomiriti s tako skromnim stopama rasta? U rukama države još je dosta alata s kojima bi nova Vlada mogla utjecati na jačanje međunarodne konkurentnosti hrvatskih tvrtki, a time i bržeg rasta robnog izvoza. Koje su preporuke izvoznika novoj Vladi?

Otkrijte na Liderovoj 11. konferenciji o izvozu koja će se održati 2. srpnja u prostorijama Kraš Auditoriuma. Zauzmite svoje mjesto na vrijeme klikom na link

24. lipanj 2024 16:32